Marea Chinei de Est: Manifestații antiamericane împotriva unor restaurante KFC în China (media)

Marea Chinei de Est: Manifestații antiamericane împotriva unor restaurante KFC în China (media)

Manifestații antiamericane au avut loc în mai multe orașe din China în fața unor restaurante KFC în cursul cărora protestatarii au acuzat Washingtonul că este responsabil de arbitrajul internațional care a respins pretențiile Chinei referitoare la Marea Chinei de Est, au relatat miercuri media locale, citate de AFP.

Protestarii s-au strâns în fața restaurantelor agitând pancarte și scandând sloganuri ostile SUA în cel puțin unsprezece orașe, potrivit portalului Sohu. ''KFC și McDonalds, afară din China!'', se putea citi pe o banderolă roșie afișată de către un manifestant.

KFC este în opinia chinezilor un puternic simbol al capitalismului american, în China fiind în prezent circa 5.000 de restaurante de acest tip.

Presa de stat chineză a acuzat Washingtonul că a încurajat Filipinele să declanșeze la Curtea Permanentă de Arbitraj (CPA) din Haga o procedură împotriva Chinei pentru soluționarea disputei dintre cele două țări.

CPA a estimat săptămâna trecută că Beijingul ''nu are drepturi istorice'' care să justifice pretențiile sale asupra cvasitotalitățiii Mării Chinei de Est în fața revendicărilor unor state precum Filipine, Vietnam, Malaezia și Brunei. Verdictul a fost primit cu furie de către Beijing.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...