Maria Kolesnikova, lidera opoziției din Belarus, internată la terapie intensivă

Maria Kolesnikova, lidera opoziției din Belarus, internată la terapie intensivă

Maria Kolesnikova, una dintre cele trei femei care au condus protestele uriașe din Belarus, din anul 2020, a fost internată la terapie intensivă, în urma unei intervenții chirurgicale.

Maria Kolesnikova. FOTO EPA-EFE

Liderul protestului din Belarus, Maria Kolesnikova, încarcerată, se afla marți într-o stare stabilă, dar dificilă, în secția de terapie intensivă a unui spital, după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale, a anunțat contul Telegram al politicianului de opoziție încarcerat Viktor Babariko, scrie Reuters.

Conform sursei citate, Kolesnikova a fost dusă luni la un spital din orașul Gomel, din sud-estul orașului.

Pe canalul de Telegram s-a scris inițial că există puține informații despre starea acesteia, dar ulterior a descris-o pe Kolesnikova, în vârstă de 40 de ani, ca având o „patologie chirurgicală” și operată, fără a detalia.

Ea se afla într-o „stare stabilă, dificilă”, dar prezenta o oarecare îmbunătățire și urma să fie mutată miercuri din secția de terapie intensivă într-o secție de chirurgie, se arată în comunicat.

Liderul opoziției în exil, Sviatlana Tsikhanouskaya, a scris pe Telegram, descriind raportul inițial al spitalizării sale drept „știri îngrozitoare”.

Kolesnikova, unul dintre liderii protestelor de stradă în masă împotriva lui Lukașenko din 2020, ispășește o pedeapsă de 11 ani pentru ceea ce a spus că sunt acuzații de implicare în revolte în masă.

Kolesnikova a condus campania prezidențială a lui Babariko atunci când a încercat să se opună lui Lukașenko la alegerile prezidențiale din 2020, care au declanșat proteste în masă, zdrobite mai apoi de o represiune violentă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

3 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia