Maria Kolesnikova, lidera opoziției din Belarus, internată la terapie intensivă

Maria Kolesnikova, lidera opoziției din Belarus, internată la terapie intensivă

Maria Kolesnikova, una dintre cele trei femei care au condus protestele uriașe din Belarus, din anul 2020, a fost internată la terapie intensivă, în urma unei intervenții chirurgicale.

Maria Kolesnikova. FOTO EPA-EFE

Liderul protestului din Belarus, Maria Kolesnikova, încarcerată, se afla marți într-o stare stabilă, dar dificilă, în secția de terapie intensivă a unui spital, după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale, a anunțat contul Telegram al politicianului de opoziție încarcerat Viktor Babariko, scrie Reuters.

Conform sursei citate, Kolesnikova a fost dusă luni la un spital din orașul Gomel, din sud-estul orașului.

Pe canalul de Telegram s-a scris inițial că există puține informații despre starea acesteia, dar ulterior a descris-o pe Kolesnikova, în vârstă de 40 de ani, ca având o „patologie chirurgicală” și operată, fără a detalia.

Ea se afla într-o „stare stabilă, dificilă”, dar prezenta o oarecare îmbunătățire și urma să fie mutată miercuri din secția de terapie intensivă într-o secție de chirurgie, se arată în comunicat.

Liderul opoziției în exil, Sviatlana Tsikhanouskaya, a scris pe Telegram, descriind raportul inițial al spitalizării sale drept „știri îngrozitoare”.

Kolesnikova, unul dintre liderii protestelor de stradă în masă împotriva lui Lukașenko din 2020, ispășește o pedeapsă de 11 ani pentru ceea ce a spus că sunt acuzații de implicare în revolte în masă.

Kolesnikova a condus campania prezidențială a lui Babariko atunci când a încercat să se opună lui Lukașenko la alegerile prezidențiale din 2020, care au declanșat proteste în masă, zdrobite mai apoi de o represiune violentă.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf