Marian Godină e SUPĂRAT: „Șefii mei vor avea o zi foarte grea”/Polițiștii TINERI se SOLIDARIZEAZĂ cu el!

Marian Godină e SUPĂRAT: „Șefii mei vor avea o zi foarte grea”/Polițiștii TINERI se SOLIDARIZEAZĂ cu el!

Agentul a fost mustrat că a luat permisul șoferului șefei de la Crucea Roșie Brașov, consiliera județeană Luana Minea. Marian Godină, polițistul blogger și scriitor, devenit celebru pentru postările sale de pe Facebook are iar probleme cu șefii săi. Autorul cărții „Flash-uri din sens opus” a anunțat, tot pe Facebook, că își dă demisia din Poliție după ce a fost mustrat de șefii săi că a luat carnetul unui șofer ce o transporta pe șefa Crucii Roșii din Brașov, iar mama sa a ajuns la spital, după ce a fost atacată și mușcată de doi câini. După câteva ore, însă, s-a răzgândit. 

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov cu privire la situația semnalată de polițistul Marian Godină. 

Necazurile sale au început săptămâna trecută, pe 9 februarie, când a reținut permisul unui șofer care nu dăduse prioritate unui pie ton. Ghinionul a făcut, însă, ca în mașina respectivă să se fi aflat și Luana Minea, un influent consilier județean, șefă a Crucii Roșii din Brașov și membră a Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

După cum scrie Godină, după incident, Luana Minea ar fi intervenit în favoarea șoferului făcând uz de funcțiile sale, lucru neluat în seamă de polițist. El mai spune că după ce a ieșit din tură a fost luat la întrebări de șeful său direct. Pe 15 februarie, mai relatează polițistul, a fost din nou chemat, dar la Biroul de Control Intern, unde a fost pus iar să dea explicații pentru „comportament neadecvat”.

„Nu sunt un dobitoc”

Textual, Marian Godină a scris, imediat după aceasta, pe Facebook: „Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu țin cont că doamna are funcție. Dacă era vorba de comportament, era competent Biroul de Control Intern de a soluționa reclamația. În schimb, eu am fost chemat la nici 5 ore de la întâmplare. Mamăăă, câtă promptitudine din partea șefilor, ce țin ei cont de reclamațiile cetățenilor. Sau e pentru că doamna aceea «a avut intrare ». Şi tot pentru că nu sunt dobitoc şi ştiu foarte bine cum procedează aceşti şefi care se cred patroni, discuția dintre mine și acel șofer am înregistrat-o cu telefonul. Se aude foarte bine că i-am vorbit strict la subiect, ferm şi corect. Se aude şi cum mă întreabă cum mă cheamă şi îi răspund: Godină. Oare se va sesiza cineva şi se va întreba de ce în 2016 se întâmplă ca un polițist să fie certat că îşi face treaba?”. 

„Mai am multe de spus”

În mesajul în care a anunțat că nu mai pleacă din Poliție, Godină a ascris: „Nu am să demisionez. Sunt mai bine acum când am aflat că mama e bine. Nu eu sunt subiectul Corpului de control care a fost azi la Brasov, ci alții.

Șefii mei de la Brașov au dat-o azi (ieri-n.r.) la întors cum au putut, neștiind că întâmplarea aceea cu doamna directoare ar fi trebuit să fie ultima lor problemă, e un caz minor. Urmează altul, pe care nu îl vor putea întoarce nicicum, pentru că nu obișnuiesc să arunc vorbe aiurea, fără să știu că nu pot demonstra ce zic. În plus, și colegii mei mă susțin și se bucură de ce se întâmplă la Brașov. Mâine (azi-n.r.) vor avea o zi și mai grea! Mult mai grea!!! Sunt curios ce comunicat vor da”

Luana Minea: „Activitatea mea a fost terfelită de acest polițist!”

Luana Minea este consilier județean PSD și a fost președintele organizației de femei a PSD Brașov și vicepreședintele organizațiiei teritoriale a social-democraților în acest județ. Am sunat-o pe Luana Minea pentru a își exprima punctul de vedere față de cele relatate de Marian Godină. „Nu am să intru în polemică cu domnul Godină, dar am să mă adresez Justiției. Nu se poate ca activitatea mea de 25 de ani la Crucea Roșie să fie terfelită în acest mod”, ne-a răspuns Luana Minea, care a adăugat: „Am depus o reclamație, ca și orice persoană, martoră la un abuz”. „Deci, considerați că a fost un abuz?”, am întrebat. „Sigur că da. Nu am făcut presiuni, ci am depus o sesizare. Nici măcar nu am spus cine sunt”, a răspuns Luana Minea. „Și de unde ar fi știut polițistul că sunteți directoarea Crucii Roșii?”, am insistat noi. „A văzut certificatul de înmatriculare al mașinii”, a răspuns Luana Minea. „Deci, mașina e a Crucii Roșii?”, am mai întrebat. „Da!”.

Un polițist care semnează cu numele „Rober7″ a postat pe politistii.ro o scrisoare deschisă în care anunță „nasterea unei noi generații” în rândul politisților.

Politisti.ro /Nu uita că nu eşti singur! By Rober7

Yesterday at 3:37 AM

Da, şi eu sunt poliţist, sau gabor aşa cum vă place unora să ne spuneţi ...
Da, şi eu sunt ca Marian Godină, căci despre el este vorba - poliţistul acela de la Braşov care a reuşit să spulbere multe din miturile negative la adresa poliţiştilor şi care a reuşit să demonstreze că pentru a deveni poliţist, trebuie să fii inteligent, cinstit, curajos şi să dai dovadă de abnegaţie.
Da, şi eu sunt poliţist, nu miliţian şi cred că avem multe de arătat şi demonstrat, generaţiile ăstea din care fac parte eu, Marian şi alţii, pentru că dragă cetăţeanule, să ştii că suntem mulţi ca el. Sunt poliţist şi mă mândresc cu asta! Pentru mine este o onoare să fac parte din Poliţia Română şi să îmbrac cu cinste uniforma. Am jurat că voi face tot ce depinde de mine să te apăr pe tine cetăţene!
Da, şi mie îmi place să merg la sală, exact cum îi place lui Marian, şi la fel ca şi el şi eu îi filmez când le dau amenda şi devin recalcitranţi. Şi tot ca şi el, nici eu nu "am pus mâna pe bani" şi nu o voi face. Suntem o nouă generaţie de poliţişti, gata să te apărăm, dar să te şi sancţionăm atunci când greşeşti, pentru că asta ne e menirea. Nu ne-am născut poliţişti, ci ne-am născut pentru a fi poliţişti şi ne-am urmat calea.
Nu o să dăm înapoi vreodată indiferent dacă în faţa noastră e vreun politician care ne "avertizează" că a doua zi ne mută cine ştie pe unde sau vreun interlop cu ceafa lată ne ameninţă că ne dezbracă, ori vreo persoană influentă care prin telefon încearcă să ne determine să nu ne facem datoria, pentru că ştim că dacă ne "facem treaba" legal şi cinstit, nimeni nu are ce să ne facă, cu dreptatea în mână mergem până la capăt şi dincolo, dacă e nevoie.
Avem nevoie de tot sprijinul cetăţenilor de bună-credinţă, care sunt sigur că sunt mulţi, de sprijinul colegilor, al şefilor şi al clasei politice.
Astăzi drag coleg Marian, ai demonstrat că existăm, că suntem mulţi şi că avem ceva de spus. Nici nu îţi dai seama, dar e posibil să fi pus punctul pe "i" şi să fi dat naştere unei noi generaţii, care de fapt există, dar care parcă nu era lăsată să se facă remarcată. De astăzi e posibil să se fi schimbat multe, să ne îndreptăm în direcţia în care ne dorim de atât timp. E posibil ca cetaţenii să fi înţeles că avem tot dreptul să îi oprim fără "ordine de serviciu" sau că e posibil să fie încătuşaţi dacă refuză legitimarea, e posibil ca unii să fi înţeles că imixtiunea în activitatea altor poliţişti le este interzisă şi mai e posibil ca unii poliţişti să fi înţeles cu adevarat care e rolul lor în societate, şi astea datorită ţie, Marian!
E posibil să rămâi în istorie ...

Şi pentru asta îţi mulţumim, agent şef-adjunct Marian Godină şi nu uita că nu eşti singur!
Suntem o mare familie, de peste 50.000 de curajoşi, o familie ce se numeşte Poliţia Română! 
RESPECT MARIAN GODINĂ! "Şi eu sunt Marian"

 

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia