Marian Muhuleț (BEC): S-a transmis un mesaj președinților de secții de votare să permită accesul observatorilor acreditați

Marian Muhuleț (BEC): S-a transmis un mesaj președinților de secții de votare să permită accesul observatorilor acreditați

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhuleț, a anunțat că președinților de secții de votare li s-a comunicat să respecte prevederile Hotărârii AEP privind procedura de acreditare și să permită astfel observatorilor accesul în secțiile de votare, dacă aceștia dețin ecuson.

"Procedura de acreditare spune în felul următor: se acreditează organizația non-guvernamentală sau instituția media. Mai departe, responsabilitatea asupra persoanelor care primesc acreditări din partea acestor instituții sau organizații non-guvernamentale e a lor. Deci nu știu să spun punctual dacă Popescu, Ionescu are sau nu are acreditare eliberată de respectivele ONG-uri, dar, dacă au avut acreditare, s-a transmis încă o dată un mesaj președinților de secții de votare să li se permită accesul în secțiile de votare. (...) S-a transmis un mesaj pe cale de sms pe telefoanele mobile pe care președinții de secții le au, dar și prin intermediul tabletelor existente în secțiile de votare ca aceștia să respecte prevederile Hotărârii AEP privind procedura de acreditare și să permită accesul observatorilor dacă aceștia au ecuson de observator la ei", a declarat Muhuleț duminică, pentru AGERPRES, cu privire la incidentele semnalate de către reprezentanții Expert Forum.

Într-un comunicat de presă remis, duminică, AGERPRES, Expert Forum reclamă faptul că mai mulți observatori acreditați ai săi și ai Funky Citizens "nu au fost lăsați să intre în secțiile de votare în mod abuziv din diverse motive care țin de neînțelegerea procedurii de acreditare de către președinții secțiilor de votare".

Potrivit sursei citate, s-au înregistrat probleme de acest gen în secțiile 394, 774/775, 946, 776, 561, 362, 69, 309, 561 (București), secția 62 din Caracal, în secții din Vălenii de Munte, 309, 472 (Iași), 82 (Ilfov), secția 46 (Pitești).

"Dacă unii președinți au solicitat nejustificat copii după acreditare sau copii după ecusonul observatorilor pentru a le pune 'la dosar', în alte cazuri personalul care asigură paza nu a lăsat observatorii nici măcar să intre în clădirea unde se află secțiile de votare", se mai arată în comunicatul de presă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...