Marina SUA: Cele două coliziuni din Asia-Pacific în care au fost impliciate distrugătoare americane puteau fi evitate

Marina SUA: Cele două coliziuni din Asia-Pacific în care au fost impliciate distrugătoare americane puteau fi evitate

Cele două coliziuni din vara acestui an în regiunea Asia-Pacific în care au fost implicate distrugătoare ale Marinei americane și nave comerciale puteau fi evitate și au fost provocate de erori ale marinarilor la bordul navelor care puteau fi prevenite, conform rezultatelor unor investigații ale Marinei SUA publicate miercuri și citate de Reuters.

"Ambele accidente puteau fi prevenite, iar investigațiile au descoperit mai multe erori ale ofițerilor de cart care au contribuit la incidente", a declarat șeful operațiunilor Marinei americane, amiralul John Richardson.

Distrugătorul cu rachete ghidate USS Fitzgerald a fost grav avariat în largul coastei Japoniei după ce s-a ciocnit cu un cargou filipinez pe 17 iunie. Șapte marinari americani au murit în această coliziune.

Raportul US Navy constată existența unui număr de erori mici care în cele din urmă au condus la nerespectarea de către echipajul vasului a procedurilor navale standard, "reguli bine stabilite pentru a preveni coliziunile".

Într-un incident separat în august, 10 marinari americani au fost uciși după ce distrugătorul cu rachete teleghidate USS John S. McCain s-a ciocnit cu un petrolier, lângă coasta statului Singapore.

Incidentul a fost cauzat de "lipsa de vigilență și nerespectarea procedurilor", potrivit raportului.

Acesta constată că un factor major în coliziune au fost greșeli ale marinarilor în legătură cu controlul navei.

Marina a concediat un număr de ofițeri, inclusiv comandantul Flotei a Șaptea , în urma coliziunilor în care au fost implicate navele sale de război în Asia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”