Mark Rutte, „dușmanul” României, un simbol al cumpătării și bunului simț în politică

Mark Rutte, „dușmanul” României, un simbol al cumpătării și bunului simț în politică

Mark Rutte, „dușmanul” României, un simbol al cumpătării și bunului simț în politică.

„Iată câteva informații despre Mark Rutte. Este premier de 10 ani, este numit, în țară, „Mister Silicone”, adică suplu și rezistent, pentru capacitatea lui de a se adapta mediului politic, iar principiile cumpătării pe care le clamează la nivel european le aplică și pe propria piele: locuiește în același apartament pe care l-a cumpărat după terminarea studiilor, folosește un telefon de generație veche și conduce o mașină veche. Conduce automobilul doar atunci când nu merge la guvern sau la întâlniri de rang înalt cu bicicleta.
Cunoașteți vreun politician român, mai mic sau mare, cu acest profil? Uitați-vă doar la declarațiile de avere ale politicienilor și ale bugetarilor români pentru a vedea ce diferență uriașă este între ei și majoritatea celor europeni. Și cei mai mulți dintre avuții României au lucrat numai la stat. De 30 de ani, nu scăpăm, în România, de obsesia că proprietarii de firme sunt și foarte bogați și ești imediat pus la punct dacă susții cauza întreprinzătorilor. Numai că majoritatea proprietarilor români de firme mici și mijlocii sunt de-a dreptul săraci în comparație cu o bună parte a bugetarilor, pe care, de altfel, îi susțin prin taxe și impozite.”, scrie, pe Facebook, jurnalistul Constantin Rudnițchi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...