Medic din Cluj acuzat de DNA că a luat mită de la peste 60 de persoane pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate

Un medic de la un cabinet de expertiză și recuperare a capacității de muncă din Cluj a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de DNA că, prin intermediul altei persoane, a primit mită de la 61 de oameni, pentru a-i ajuta să obțină pensii de invaliditate în condițiile în care, în mod normal, unii dintre ei nu ar fi beneficiat.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de DNA, procurorii au reținut pentru 24 de ore un medic de la un cabinet de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă din Cluj, pentru luare de mită în formă continuată și o femeie acuzată de dare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată.

În cazul femeii, Tribunalul Cluj a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce medicul, Alexandru Faur, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii spun că în perioada aprilie - septembrie femeia a cerut și a primit de la 61 de persoane sume de bani cuprinse între 1.000 - 1.500 lei pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate în condițiile în care, în mod normal, unele dintre ele nu ar fi beneficiat. Din sumele primite, ea îi dădea o parte din bani (în jur de 300 - 400 de lei) medicului Faur Alexandru care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate și la eliberarea deciziilor asupra capacității de muncă pentru cele 61 de persoane.

În același context, în 16 septembrie femeia a primit de la o persoană 600 de lei, din care i-a dat medicului 300 de lei, în cabinetul său, moment în care a fost organizat flagrantul.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 ALERTĂ Proiect de lege scandalos inițiat de Jandarmerie: vrea să interzică acoperirea feței la mitinguri, prec…

4 VIDEO Pofteau și ei la o muie, amărâții! / Echipaj de Poliţie Locală, filmat noaptea cu o prostituată într-o par…

5 LIVE Președintele Trump anunță mobilizarea armatei pentru stoparea revoltelor și jafurilor care au cuprins Ame…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru