Medic din Cluj acuzat de DNA că a luat mită de la peste 60 de persoane pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate

Medic din Cluj acuzat de DNA că a luat mită de la peste 60 de persoane pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate

Un medic de la un cabinet de expertiză și recuperare a capacității de muncă din Cluj a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de DNA că, prin intermediul altei persoane, a primit mită de la 61 de oameni, pentru a-i ajuta să obțină pensii de invaliditate în condițiile în care, în mod normal, unii dintre ei nu ar fi beneficiat.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de DNA, procurorii au reținut pentru 24 de ore un medic de la un cabinet de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă din Cluj, pentru luare de mită în formă continuată și o femeie acuzată de dare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată.

În cazul femeii, Tribunalul Cluj a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce medicul, Alexandru Faur, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii spun că în perioada aprilie - septembrie femeia a cerut și a primit de la 61 de persoane sume de bani cuprinse între 1.000 - 1.500 lei pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate în condițiile în care, în mod normal, unele dintre ele nu ar fi beneficiat. Din sumele primite, ea îi dădea o parte din bani (în jur de 300 - 400 de lei) medicului Faur Alexandru care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate și la eliberarea deciziilor asupra capacității de muncă pentru cele 61 de persoane.

În același context, în 16 septembrie femeia a primit de la o persoană 600 de lei, din care i-a dat medicului 300 de lei, în cabinetul său, moment în care a fost organizat flagrantul.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...