Medic român: Morții sunt reali, virusul este real, dar este mai ușor să crezi în conspirații decât să te speli sau să respecți distanța fizică/Nimeni nu mai respectă nimic

Medic român: Morții sunt reali, virusul este real, dar este mai ușor să crezi în conspirații decât să te speli sau să respecți distanța fizică/Nimeni nu mai respectă nimic

"Morţii sunt reali", coronavirusul este real, iar sistemul medical din România este fragil, le transmite directorul medical al Spitalului "Victor Babeș” Timișoara, Cristian Oancea, celor care minimalizează COVID-19. Explicația doctorului: "Este mai ușor să crezi în conspirații decât să te speli".
Întrebat luni, la  Digi 24 , cum își explică faptul că unora le este greu să ia în serios coronavirusul, doctorul a răspuns că este mai ușor să crezi într-o teorie a conspirației decât să fii responsabil și să respecți regulile.

"E mult mai ușor să adopti o cale mai ușoară decât să te protejezi și să te speli cu apă și săpun și să respecți distanța fizică. Acest cuvânt se numește iresponsabilitate. Noi am avertizat: cu cât vom fi mai responsabili, cu atât vom depăși mai ușor acest al doilea vârf", a declarat directorul medical al Spitalului "Victor Babeș” Timișoara, Cristian Oancea.
El a atras atenția asupra a ceea ce se întâmplă peste tot - pe Valea Prahovei, pe litoral, unde nimeni nu mai respectă nimic. "Și atunci la ce să ne așteptăm? Nu avem la ce să ne așteptăm bun". De asemenea, medicul timișorean avertizează că în acest an nu vom avea un vaccin pentru COVID și spune că oamenii sunt tentați să spună că acest virus este periculos doar pentru cei care au și alte afecțiuni.

"Toată lumea caută să dea vina pe comorbiditățile asociate acestei boli, dar am avut și pacienți tineri, fără comorbidități și au pierdut lupta cu această boală. Erau pacienți tineri, fără comorbidități grave (...) Căutăm explicații: <<lasă, că celălalt a avut comorbidități>> (...) Se poate întâmpla oricui (...). Îndemnăm la responsabilitate!", a mai declarat medicul Cristian Oancea.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...