Medicii au găsit mase de celule „suspecte” în plămânii unui bărbat care avea simptome de răceală

Medicii au găsit mase de celule „suspecte” în plămânii unui bărbat care avea simptome de răceală

Cadrele medicale au găsit în plămânii unui bărbat mase de celule „foarte suspecte” de cancer, după ce acesta a avut simptome asemănătoare răcelii. Acesta s-a confruntat cu aceste simptome în același timp cu familia sa, însă ei și-au revenit, iar el nu, relatează Business Insider .

Cancerul pulmonar este principala cauză a morții. FOTO Shutterstock

Bărbatul, pe numele său Jason, a mers la urgențe fiindcă se simțea rău de șase săptămâni. Acesta spera că va avea nevoie doar de antibiotice pentru a-și trata boala, a scris dr. Erika Kube, medic de urgență la spitalul Mid-Ohio.

Însă radiografia a arătat că avea mai multe mase de celule în ambii plămâni.

Cancerul pulmonar este principala cauză a morții, susțin centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Aproximativ 236.740 de persoane din SUA vor fi diagnosticate cu această afecțiune în acest an și 130.180 de persoane vor muri din această cauză, estimează Societatea Americană de Cancer.

Fumatul este principala cauză a cancerului, conform CDC. Persoanele care au avut în familie membri cu această afecțiune pot prezenta, de asemenea, un risc crescut, însă nu este cunoscut dacă acest lucru se datorează geneticii, pentru că ar putea fuma sau ar putea fi expuși la substanțe chimice, precum radonul.

Jason, care a început să fumeze din adolescență, s-a confruntat cu tuse, febră și stare de oboseală. Bărbatul i-a spus medicului că el și membrii familiei sale au avut simptome asemănătoare răcelii și a crezut că aceasta ar fi cauza.

O serie de teste au arătat că bărbatul și familia sa nu aveau COVID.

Cu toate acestea, el s-a îngrijorat atunci când starea de sănătate a familiei sale s-a îmbunătățit, iar a lui nu. Bărbatul a adoptat inclusiv un stil de viață mai sănătos, a luat vitamine și a fumat mai puțin.

Conform dr. Kube, fumatul a provocat „crize teribile de tuse”.

Potrivit CDC, simptomele cancerului pulmonar sunt: tuse persistentă, dureri în piept, dificultate în respirație, respirație șuierătoare, pierdere în greutate inexplicabilă, tuse cu sânge și senzație de oboseală.

O radiografie toracică a dezvăluit o masă mare de celule în plămânul drept și „câteva mase mai mici” în ambii plămâni care erau „foarte suspecte” pentru cancer.

Bărbatul a fost internat în spital pentru teste suplimentare care să confirme diagnosticul.

Tatăl bărbatului a murit după ce s-a luptat cu cancerul pulmonar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”