Meleșcanu, la DNA!

Ministrul Teodor Meleșcanu a spus marți, după o oră și jumătate de audieri la DNA, că a fost citat ca martor și a dat toate informațiile despre cum a fost redactată OUG 13 și avizul dat de Ministerul de Externe, pe care el îl conduce. 

”M-au întebat de modul cum s-a desfășurat procesul de adoptare a OUG 13, am spus tot ce am știut. Din punctul meu de vedere, s-a respetat legea”, a spus ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, marți, la ieșirea de la DNA.

Întrebat dacă el crede că prin acest dosar se încearcă doborârea Guvernului Grindeanu, Meleșcanu nu a negat. ”Da, e una din posibilități”.

De asemenea, întrebat de presă, dacă pe fondul reacțiilor publice și al celor internaționale, crede că guvernul ar trebui să se retragă, Teodor Meleșcanu a răspuns: ”Nu cred că asta e soluția, trebuie să se îndeplinească programul de guvernare”.

------

Știrea inițială

Ministrul de Externe este audiat, în calitate de martor, marți dimineață, la DNA în dosarul privind controversata ordonanță 13 privind modificarea Codurilor Penale. Teodor Meleșcanu  a explicat că a dat aviz pozitiv OUG 13 deoarece prevedea transpunerea în legislația românească a unei directive europene. 

În acest dosar, DNA face deocamdată cercetări in rem, asupra faptei, și pentru aceasta au convocat mai mulți oficiali din Guvernul Grindeanu. 

Astfel, miercuri, de pildă, a fost audiată Grațiela Gavrilescu, ministrul pentru relația cu Parlamentul, după ce anterior fuseseră chemați la DNA și doi foști secretari de stat din Ministerul Justiției, dar și alți funcționari. De asemenea, luni a fost audiat ministrul de Interne, Carmen Dan. 

"Din punctul meu de vedere am respectat toate prevederile legale", a spus ministrul de externe.

"Am dat avizul pentru ca se traduceau in legislatie prevederi ale Parlamentului European si Consiliului European", a precizat el.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni ca i se pare "un pic ciudat" chemarea la DNA a unor ministri si secretari de stat in dosarul privind adoptarea controversatei OUG 13, abrogata ulterior.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

3 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

4 Încă o clasare de răsunet. După 7 ani de anchetă, DIICOT a închis dosarul cu prejudiciu de 30 de milioane de e…

5 Date noi / FOTOGALERIE Cum arată rafturile a trei supermarketuri din București, după ce unii bucureșteni au înce…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing