Mexicul depășește Turcia, devenind a opta cea mai populară destinație turistică din lume

Mexicul depășește Turcia, devenind a opta cea mai populară destinație turistică din lume

Mexicul a depăși anul trecut Turcia, devenind a opta cea mai populară destinație turistică din lume, iar evoluția foarte bună a continuat și în primul trimestru din 2017, transmite Deutsche Welle.

Aproximativ 9,3 milioane de vizitatori au adus Mexicului venituri de cinci miliarde de dolari (4,6 miliarde de euro), în primele trei luni din acest an.

"Turismul din Mexic înregistrează cel mai bun moment din istorie. Niciodată nu s-au înregistrat în primul trimestru atât de mulți turiști și venituri atât de ridicate", a afirmat Gerardo Corona, de la Secretariatul federal de Turism, Sectur.

Anul trecut, 35 de milioane de turiști au vizitat Mexicul, o creștere de 9% față de 2015, iar veniturile au urcat la 19,6 miliarde de dolari, arată datele publicate de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) — agenția Națiunilor Unite, care coordonează promovarea la nivel internațional a turismului.

Datele situează Mexicul aproape de a șaptea cea mai populară destinație turistică din lume — Marea Britanie — care anul trecut a avut cu 600.000 mai mulți turiști decât Mexicul.

Cele mai populare destinații turistice din Mexic au fost Riviera Maya, Cancun, Los Cabos, Puerto Vallarta și Riviera Nayarit.

Cei mai mulți vizitatori în Mexic au venit din SUA, Canada, Marea Britanie, Argentina, Columbia, Spania, Brazilia, Germania și Franța.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

4 Mda...

5 Nu, nu este Carmen Dan! Este asistenta lui Vela, băgată în față să fie decorată de președinte! / Godină îi bate …