MFP va lansa în septembrie o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație FIDELIS

MFP va lansa în septembrie o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație FIDELIS

Ministerul Finanțelor Publice va lansa în septembrie o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație în cadrul programului FIDELIS, iar din octombrie va veni cu un nou instrument, și anume certificate trezorerie, au declarat miercuri, într-o întâlnire cu presa, reprezentanții MFP.

"Momentan nu vă putem da detalii despre dobânzi. Acestea vor fi anunțate ulterior, când vor fi publicate proiectele", au precizat aceștia MFP.

Titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) în cadrul programului ''FIDELIS Centenar" au intrat la tranzacționare anul trecut, pe 5 august.

"MFP a atras 735 de milioane de lei prin emisiunea de titluri de stat, de șapte ori mai mult față de oferta de 100 milioane lei anunțată inițial. În cele trei săptămâni de ofertă, 20.185 de persoane fizice au cumpărat titluri de stat, de 16 ori mai multe față de anul trecut", informa la acel moment Bursa de Valori București.

Prețul unui titlu de stat este stabilit prin sistemul BVB, în baza cererii și ofertei, fiind dependent de condițiile pieței. Prețul este exprimat ca procent din valoarea nominală și poate fi mai mare sau mai mic decât valoarea inițială de 100%, echivalent valorii nominale de 100 de lei.

În data de 4 august 2017, MFP a plătit investitorilor prima dobândă anuală pentru titlurile de stat FIDELIS, ediția Centenar, în valoare de 2,15 lei pe obligațiune.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Zvonuri...

4 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

5 Așa o fi?