Michael White, un american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat şi urmează să ajungă în SUA

Michael White, un american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat şi urmează să ajungă în SUA

Michael White, un fost soldat american arestat în iulie 2018 în Iran, ''este pe cale să revină'' în Statele Unite, după ce a fost eliberat de autorităţile iraniene, a anunţat joi mama acestuia, relatează AFP.

"În ultimele 683 de zile fiul meu Michael a fost ţinut ostatic în Iran de Gardienii Revoluţiei'', armata ideologică a Republicii Islamice "şi am trăit un coşmar. Sunt fericită să anunţ că acest coşmar s-a încheiat'', a anunţat Johanne White într-un comunicat.

Fostul guvernator al statului New Mexico, Bill Richardson, a confirmat pe Twitter că Michael White ''este în drum spre Statele Unite venind din Iran''.

Această eliberare survine la o zi de la revenirea în Iran a unui cercetător iranian, Sirous Asgari, eliberat de Statele Unite după aproape trei ani de detenţie pentru spionaj.

Autorităţile americane nu au comentat în acest stadiu şi nu au precizat dacă este vorba despre un schimb de deţinuţi, aşa cum a existat la sfârşitul anului 2019 între cele două ţări inamice fără relaţii diplomatice.

Michael White a fost condamnat în martie 2019 la 10 ani de închisoare pentru că l-a insultat pe ghidul suprem Ali Khamenei şi a postat fotografii personale pe social media, potrivit avocatului său.

La jumătatea lunii martie, Michael White a avut concediu din motive ''medicale'' şi ''umanitare'', dar cu condiţia să nu părăsească ţara, şi a fost încredinţat ambasadei Elveţiei la Teheran, care reprezintă interesele americane în Iran. Washingtonul a continuat să ceară eliberarea imediată a acestuia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA