Mihai Ghimpu: Băsescu nu are nevoie de cetățenia Republicii Moldova

Mihai Ghimpu: Băsescu nu are nevoie de cetățenia Republicii Moldova

Liderul Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, afirmă că fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu are nevoie de cetățenia moldovenească și că ar face bine să se ocupe de problemele din România, "să facă legi ca țara să se dezvolte, să fie mai atractivă pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru a face unirea", informează miercuri Deschide.md.

În cadrul emisiunii "Punctul pe azi' de la TVR Moldova, liderul liberalilor din Republica Moldova a declarat că Băsescu nu ar fi trebuit sa primească cetățenia moldovenească, întrucât Moldova este doar o parte a României și el nu ar avea nevoie de cetățenia Republicii Moldova.

"I-am spus asta încă de când eram președinte interimar. (...) Pentru ce (îi trebuie) lui cetățenia Republicii Moldova? I-am spus de mai demult că nu are nevoie de cetățenie. Sunt niște cerințe, dacă acestea nu corespund, legea-i lege', a declarat Mihai Ghimpu.

Referitor la posibilitatea ca Traian Băsescu sa-ți creeze un partid la Chișinău, președintele PL a declarat că "ar fi bine ca el să se ocupe acolo de România, sa facă legi, ca țara sa se dezvolte, sa fie mai atractivă pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru a face unirea". "Nu poate fi deputat și la Chișinău, și la București', a subliniat Ghimpu.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat săptămâna trecuta un decret prin care i-a retras cetățenia moldovenească lui Traian Băsescu.

Fostul presedinte român a reacționat spunând ca decizia lui Igor Dodon este una politica și a precizat ca urmează să se consulte cu avocații săi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”