Mihalache, BOU și la Londra! „Mai filmați? Că vreau să îmi aprind o țigară!”

Mihalache, BOU și la Londra! „Mai filmați? Că vreau să îmi aprind o țigară!”

Atmosferă destinsă la prima întâlnire cu presa a noului ambasador al României în Marea Britanie, Dan Mihalache. În mijlocul discuțiilor care se purtau într-una dintre sălile Institutului Cultural Român, Mihalache a întrebat senin: „Mai filmați? Că vreau să îmi aprind o țigară!” Nonșalant, a început săfumeze și i-a invitat pe ziariștii fumători să facă la fel: „Puteți săfumați și voi!” Câțiva chiar i-au urmat exemplul și și-au aprins, la rândul lor, țigările, dezvăluie  Ziarul Românesc din Londra .

La sfârșitul întâlnirii, ambasadorul a primit cadou o brichetă , de la una dintre jurnalistele prezente. 

Cum întâlnirea se ținea la ICR, spațiu public, dar și loc de muncă, unde atât legislația română, cât și cea britanică, interzic fumatul, ar fi fost normal, credem noi, ca această atitudine „nonconformistă” a ambasadorului să fie sancționată măcar de angajații instituției. În loc să facă asta, directorul ICR Londra, Dorian Branea, a pus la dispoziția clubului fumătorilor câteva scrumiere.

Nu a contat că în încăpere erau și nefumători, cum nu a contat faptul că se încălca legea.

Potrivit normelor diplomatice, clădirile ambasadelor sunt supuse legislației statelor gazdă. „Imobilul misiunii diplomatice se află, totuşi, sub jurisdicţia legislativă a statului acreditar; i se aplică legealocului (lex rei sitae), adică legea care reglementează contractul de închiriere, ca şi tranzacţiile comerciale perfectate asupra sediului misiunii, inclusiv toate taxele referitoare la asemenea tranzacţii”. 

Legislația britanică interzice fumatul în locurile publice și la locul de muncă. Potrivit Health Act 2006, fumatul în locurile publice este considerat contravenție și este sancționat cu amendă.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

4 VIDEO Dialog între un soldat rus și unul ucrainean: „Ascultă, termină-mă” / „Nu suntem ca voi, nenorociților!”

5 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați