Mii de ruşi au manifestat la Moscova împotriva blocării serviciului de mesagerie Telegram

Mii de ruşi au manifestat la Moscova împotriva blocării serviciului de mesagerie Telegram

Mii de ruşi, inclusiv Alexei Navalnîi, opozantul ''numărul unu'' faţă de Kremlin, au manifestat luni la Moscova împotriva întăririi supravegherii asupra Internetului, după blocarea de către autorităţile ruse a serviciului de mesagerie Telegram, relatează AFP.

Autorizată de către Primăria Moscovei, manifestaţia a reunit în centrul capitalei circa 8.000 de persoane, potrivit poliţiei şi organizatorilor, o cifră relativ mare pentru o adunare a opoziţiei. O manifestaţie similară împotriva restricţiilor asupra Internetului a reunit doar o mie de persoane la Moscova în august 2017.

Manifestanţii purtau pancarte cu sloganuri antiguvernamentale şi drapele ruseşti, scandând uneori ''Putin este un hoţ'' sau ''Nu rămâneţi tăcuţi'', potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului.

Navalnîi s-a adresat apoi mulţimii, mulţumindu-i cofondatorului Telegram, Pavel Durov, pentru că a înfiinţat mesageria criptată, apreciată de numeroşi ruşi.

Durov a calificat manifestaţia ca fiind ''fără precedent'', într-un text publicat pe reţeaua socială Vkontakte la adresa manifestanţilor. ''Energia voastră schimbă lumea'', a afirmat el.

La jumătatea lunii aprilie, autorităţile ruse au ordonat blocarea aplicaţiei cu 200 de milioane de utilizatori (dintre care 7 % în Rusia). Blocarea Telegram a avut loc la puţin timp după alegerea lui Vladimir Putin pentru un al patrulea mandat şi cu mai puţin de o lună înainte de învestirea lui în funcţie pe 7 mai.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Așa o fi?

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei