Mike Pence: Iranul să nu confunde reţinerea SUA cu lipsa de hotărâre

Mike Pence: Iranul să nu confunde reţinerea SUA cu lipsa de hotărâre

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat luni că Statele Unite sunt pregătite să protejeze personalul şi cetăţenii americani din Orientul Mijlociu, după ce Teheranul a ameninţat că va lua noi măsuri contrare acordului nuclear din care SUA s-au retras anul trecut, transmite agenţia Reuters.

''Daţi-mi voie să fiu clar: Iranul nu trebuie să confunde reţinerea Americii cu o lipsă de hotărâre a Americii'', a spus Pence într-un discurs susţinut în faţa unui grup creştin evanghelic care susţine Israelul.

''Sperăm la ce este mai bine, dar SUA şi armata noastră sunt pregătite să protejeze interesele noastre, personalul nostru şi cetăţenii noştri în regiune'', a adăugat vicepreşedintele american.

El a adăugat că Washingtonul va continua să exercite presiuni asupra Iranului prin sancţiuni şi a asigurat că preşedintele Donald Trump ''nu va permite niciodată Iranului să obţină o armă nucleară''.

În acest discurs pregătit dinainte, Pence mai scrisese: ''SUA nu doresc un război cu Iranul. Suntem dispuşi să discutăm. Dar America nu va da înapoi''. Însă în cele din urmă el a renunţat la acest pasaj.

Ca urmare a sancţiunilor americane şi a faptului că UE nu a dat curs cererii Iranului de a pune efectiv în practică măsuri de ocolire a acestor sancţiuni, Teheranul a anunţat luni dimineaţă că a început să îmbogăţească uraniu peste nivelul de 4,5%, făcând astfel un nou pas ce contravine acordului privind programul nuclear încheiat cu marile puteri în 2015 şi din care SUA s-au retras.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcăria din Grecia

2 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

3 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

4 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“

5 EBA, în costum de baie de 600 de euro