Ministerul Economiei, mediator în dialogul retailerilor cu proprietarii de mall-uri

Ministerul Economiei, mediator în dialogul retailerilor cu proprietarii de mall-uri

O comisie formată din oficiali guvernamentali, reprezentaţi ai retailerilor şi ai marilor centre comerciale va elabora o iniţiativă legislativă care să reglementeze situaţia existentă între proprietarii şi chiriaşii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei SARS-CoV-2, informează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA).

Potrivit unui comunicat al MEEMA, aceasta a fost concluzia celei mai recente runde de discuţii între reprezentanţii marilor centre comerciale şi ai retailerilor din domeniul nealimentar, care a avut loc marţi, la sediul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în coordonarea secretarilor de stat Daniela Nicolescu şi Liviu Rogojinaru. La discuţii a participat şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Mironel Panţuroiu.

Obiectivele acestei comisii vizează medierea litigiilor comerciale actuale dintre retaileri şi proprietarii de mall-uri, găsirea formulelor pentru readaptarea contractelor de închiriere a spaţiilor comerciale în perioada de urgenţă şi de alertă, precum şi principiile de accesare a fondurilor existente de către agenţii economici care deţin magazine în mall-uri.

 "Am acceptat, alături de colega mea, doamna secretar de stat Daniela Nicolescu, propunerea venită din partea reprezentanţilor Organizaţiei Patronale a Retailerilor din România (RORETAIL) şi am pus bazele acestei comisii, în cadrul căreia vom putea lua cele mai eficiente decizii pentru salvarea business-urilor şi evitarea insolvenţelor. Dialogul Guvern - retaileri - mall-uri este soluţia pentru depăşirea acestui blocaj şi revenirea la normalitate a activităţii economice", a declarat secretarul de stat Liviu Rogojinaru.

O primă formă a iniţiativei legislative elaborate de comisie se estimează a fi finalizată până la sfârşitul acestei săptămâni.

Din comisia tripartită vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene, Consiliului Concurenţei, reprezentanţi ai retailerilor şi reprezentanţi ai marilor centre comerciale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii