Ministerul Energiei solicită acționarilor Nuclearelectrica aprobarea distribuirii unor dividende suplimentare de 110 milioane lei

Ministerul Energiei solicită acționarilor Nuclearelectrica aprobarea distribuirii unor dividende suplimentare de 110 milioane lei

Ministerul Energiei a solicitat introducerea pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare și Extraordinare a acționarilor Nuclearelectrica, din 28 septembrie, a unui punct ce vizează aprobarea distribuirii sumei de 110 milioane lei sub formă de dividende, către acționarii societății, proporțional cu participarea acestora la capitalul social, conform unui raport remis miercuri Bursei de Valori București.

De asemenea, a mai solicitat introducerea unui punct care vizează aprobarea datei plății dividendelor, respectiv 3 noiembrie 2017.

Ministerul Energiei a cerut și introducerea pe ordinea de zi a AGEA a unui punct ce vizează aprobarea demarării Fazei 1 a Strategiei pentru Proiectul de Retehnologizare a Unității 1 CNE Cernavodă.

La Adunarea Generală din aprilie 2017, acționarii aprobaseră propunerea Consiliului de Administrație privind repartizarea profitului net al exercițiului financiar 2016 pe destinații, și o valoare totală a dividendelor brute de 99.499.571 lei. Dividendul brut fusese stabilit la 0,33 lei/acțiune și data plății 28 iunie 2017.

Premierul Mihei Tudose a declarat marți că Executivul a solicitat tuturor companiilor de stat să vireze la buget în avans, sub formă de dividende, sumele neangajate în proiecte.

"Dividendele, în mod cert, se dau acționarilor. Deci nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu avea dreptul. Le-am luat acum pentru că acum ne trebuiau. Vrem să începem niște proiecte foarte mari. V-am dat un exemplu, Brașov — Ploiești (tronson de autostradă — n.r.). Se face pe bani naționali și trebuie să demonstrăm că avem banii, măcar de început, ca Banca Mondială să fie partener", a spus Tudose.

Ministerul Energiei a mai cerut până acum 750 de milioane de lei de la Romgaz și 85 de milioane de lei de la Conpet, sub formă de dividende suplimentare.

Totodată, Ministerul Economiei a solicitat 171 milioane lei de la Transgaz, 170,7 milioane de lei de la Transelectrica și 655 de milioane de lei de la Hidroelectrica.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...