Ministerul francez al apărării a făcut plângere penală împotriva unui ofiţer suspect de spionaj pentru Rusia

Ministerul francez al apărării a făcut plângere penală împotriva unui ofiţer suspect de spionaj pentru Rusia

Ministerul apărării din Franţa, ca reprezentant al guvernului de la Paris, a făcut plângere penală împotriva unui ofiţer francez de la o bază NATO din Italia, suspectat că a transmis documente ultrasensibile serviciilor secrete ruse, informează AFP.

Ministrul Florence Parly a confirmat duminică o informaţie difuzată de postul de radio Europe 1; ea a declarat postului respectiv, canalului CNews şi ziarului Les Echos că 'un ofiţer superior este vizat de o procedură judiciară pentru încălcarea securităţii'. Conform ştirii iniţiale, este vorba de un locotenent-colonel anchetat recent pentru trădare în favoarea Rusiei.

Ofiţerul a fost arestat de Direcţia Generală pentru Securitatea Internă (DGSI) când se pregătea să se întoarcă în Italia, după o vacanţă în Franţa. El este arestat preventiv la închisoarea Sante din Paris, afirmă Europe 1.

'Franţa este cea care a luat iniţiativa acestei proceduri judiciare', a mai spus Parly.

Şefa ministerului francez al apărării nu a dat alte detalii, arătând că 'am luat toate măsurile de salvgardare necesare, iar acum trebuie ca justiţia să îşi poată face treaba cu respectarea secretului anchetei'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...