Ministerul Transporturilor: Utilaje de deszăpezire, suplimentate și relocate în zone cu probleme majore

Ministerul Transporturilor: Utilaje de deszăpezire, suplimentate și relocate în zone cu probleme majore

Autoritățile au decis relocarea și suplimentarea de utilaje de deszăpezire în zona cu probleme majore, în vederea măririi capacității de intervenție, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor, transmis, vineri, AGERPRES.

* LIVE UPDATE IGPR: Drumurile din patru județe, porturile de la Marea Neagră și autostrada A2, închise din cauza viscolului / Cod roșu de viscol în șase județe / 42 de trenuri anulate

* LIVE UPDATE Cod roșu de viscol și vizibilitate aproape de zero pentru județele Buzau, Braila și Vrancea, pâna la ora 16:00 / Cod galben de viscol în județele Bihor, Timiș și Arad, pâna la ora 12:00

Astfel, în cadrul Comandamentului Central de Iarnă, organizat vineri dimineață, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu secretarii de stat și reprezentanții companiilor ce fac parte din comandament au dispus o serie de măsuri pentru a interveni pe toate sectoarele rutiere, feroviare și aeriene afectate.

În acest sens, a fost decisă relocarea și suplimentarea de utilaje (autofreze și lame cu împrăștiere de sare) în zonele cu probleme majore, pentru a mări capacitatea de intervenție.

"Pe perioada atenționării de cod roșu din județele Ialomița, Buzău, Brăila, Călărași, Tulcea și Constanța, drumurile sunt închise preventiv, iar utilajele de deszăpezire nu au permisiunea de a acționa decât în cazuri extreme, ce vizează salvarea de vieți omenești. Duratele estimate de reluare a circulației pe sectoarele de drum închise vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil", precizează Ministerul Transporturilor.

Pe de altă parte, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că va pune la dispoziția Inspectoratului pentru Situații de Urgență mașini de intervenție pentru a facilita deplasarea în zonele greu accesibile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?