Ministrul adjunct de externe demis în Coreea de Nord

Ministrul adjunct de externe demis în Coreea de Nord

Ministrul adjunct de externe din Coreea de Nord, Kung Sok-Ung, a fost demis din funcție și trimis într-o zonă rurală, fiind pedepsit astfel pentru dezertarea numărului doi al ambasadei nord-coreene în Marea Britanie vara trecută, relatează miercuri un ziar sud-coreean, citat de AFP.

Kung Sok-Ung a fost demis, expulzat din Phenian și trimis într-o regiune agricolă cu toată familia sa, relevă cotidianul de mare tiraj JoongAng Ilbo, care citează o sursă foarte bine informată despre problemele nord-coreene.

Potrivit ziarului, înaltul diplomat ar suferi consecințele mâniei liderului Kim Jong-Un, furios din cauza dezertării lui Thae Yong-Ho, numărul doi al Ambasadei Coreii de Nord la Londra care a trecut în Coreea de Sud în cursul verii.

După această dezertare, "Ministerul de Externe a fost verificat cu strictețe", a indicat sursa ziarului sud-coreean, sub rezerva anonimatului. "King Sok-Ung răspundea de ambasadele în Europa și a fost epurat."

Potrivit aceleiași surse, alți patru diplomați însărcinați cu afacerile europene au primit interdicție de a locui în Phenian.

Kung, 72 de ani, este un diplomat experimentat, care a acoperit timp de peste 20 de ani relațiile cu Europa și Rusia în MAE nord-coreean.

Anunțuri privind epurări, execuții și dispariții — unele confirmate, altele nu — sunt frecvente după sosirea la putere a lui Kim Jong-Un în 2011.

În timp ce tânărul conducător căuta să-și afirme puterea, numeroși înalți responsabili, în special, cadre ale armatei au fost demiși din funcții, cazul cel mai răsunător fiind execuția în decembrie 2013 a influentului unchi al lui Kim Jong-Un, Jang Song-Thaek, acuzat de trădare și corupție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …