Ministrul Barclay susţine că parlamentarii britanici au doar două opţiuni: Brexit fără acord sau rămânerea în UE

Ministrul Barclay susţine că parlamentarii britanici au doar două opţiuni: Brexit fără acord sau rămânerea în UE

Ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, a susţinut miercuri că parlamentul de la Londra are doar două opţiuni: retragerea Regatului Unit din UE fără un acord sau renunţarea la Brexit, informează Reuters.

După ce Camera Comunelor a respins săptămâna trecută acordul cu Uniunea Europeană la care a ajuns premierul Theresa May, ar fi necesare noi discuţii cu reprezentanţii Bruxellesului pentru a clarifica ce soluţie sunt dispuşi parlamentarii britanici să sprijine, a arătat ministrul.

"Dacă aflăm că nu putem încheia o înţelegere, atunci Camera are în esenţă de răspuns la o întrebare: acceptă lipsa unui acord sau revocă (Brexit-ul)'', a declarat Barclay unei comisii a Camerei Lorzilor (camera superioară a parlamentului Regatului Unit).

Întrebat dacă guvernul trage de timp în aşteptarea datei-limită de 29 martie ca mijloc de presiune asupra legislativului, pentru a obţine acceptul pentru acordul propus de May, ministrul pentru Brexit a răspuns că nu este în interesul executivului să acţioneze astfel, deoarece ar avea nevoie de timp pentru pregătirea unei ieşiri din Uniunea Europeană fără niciun acord. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...