Ministrul Carmen Dan despre şeful DGA: E trist că un ofiţer de carieră îşi pune uniforma în cap

Ministrul Carmen Dan despre şeful DGA: E trist că un ofiţer de carieră îşi pune uniforma în cap

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni că nu îşi explică afirmaţiile şefului DGA, Cătălin Ioniţă, opinând că este trist că un ofiţer de carieră "îşi pune uniforma în cap în modul acesta".

"Acum domnul Ioniţă spune foarte multe lucruri, ce pot să fac eu în situaţia asta decât să îl las pe domnul Ioniţă să spună ceea ce consideră că are de spus. (...) De ce vorbeşte tocmai acum este o întrebare. Ce este trist pentru mine e că un ofiţer de carieră, aşa cum spune, un ofiţer care invocă onoarea îşi pune uniforma în cap în modul acesta", a afirmat Carmen Dan.

Ea i-a cerut lui Cătălin Ioniţă să facă publice demersurile efectuate în mod oficial către Direcţia Generală de Protecţie Internă privind acuzaţiile lansate.

"Atunci când te comporţi într-o instituţie ca şi cum ar fi a ta, personal, este o problemă", a mai spus Carmen Dan.

Şeful Direcţiei Generaţiei Anticorupţie, Cătălin Ioniţă, a prezentat în spaţiul public o scrisoare în care vorbeşte despre momentul în care nu a dorit să preia conducerea IGPR, în urmă cu un an, şi acuză "imixtiuni în activitatea firească a Poliţiei Române".

"Pentru a clarifica de la bun început, vreau să fac referire la prezentarea mincinoasă făcută de ministru în luna ianuarie 2018, când în disputa politică cu premierul de la acea vreme, Mihai Tudose, s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcţiei de inspector general al Poliţiei Române. Iată, vă prezint un raport înregistrat din data de 11.01.2018, din care reiese clar faptul că nu sunt de acord cu împuternicirea mea în funcţie. La acea vreme mi s-a pus în vedere să distrug acel raport, acesta fiind dovada clară că nu premierul minţea, ci ministrul de Interne", spune Ioniţă în scrisoare.

Într-o declaraţie susţinută luni la sediul DGA, el a negat acuzaţiile privind plagiatul lucrării sale de doctorat, precum şi pe cele privind dosarul penal deschis de DNA.

"Lucrurile care s-au spus despre un aşa-zis dosar penal care, Slavă Domnului, datorită profesionalismului procurorilor care nu au pus în mişcare acţiunea penală, mi-au permis să îmi desfăşor în continuare activitatea. Iată lucruri concrete care s-au întâmplat, lucruri care s-au spus în scrisoarea deschisă pe care am făcut-o (...) ca urmare a solicitării colegilor mei, ca urmare a primirii multitudinii mesajelor din partea oamenilor care mă cunosc de atâta timp, (...) pentru că sunt un om responsabil care îşi asumă ceea ce face şi care vrea în mod transparent să lămurească toate problemele", a susţinut Ioniţă.

El a precizat că, atunci când lucrurile prezentate în bilanţul MAI privind activitatea DGA "s-au dus către instituţie", obligaţia sa a fost să prezinte "realitatea şi de a prezenta pe cifre, concret, cum stau de fapt lucrurile".

"Am rămas extrem de surprins să văd alte aprecieri în bilanţul Ministerului Afacerilor Interne. (...) Este în neregulă să lăsăm un mesaj negativ să planeze asupra rezultatelor DGA", a punctat Cătălin Ioniţă. AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Informații certe

3 Zvon...

4 Zvon...

5 Așa o fi?