Ministrul de externe german ameninţă Rusia cu sancţiuni în legătură cu uciderea unui georgian la Berlin

Ministrul de externe german ameninţă Rusia cu sancţiuni în legătură cu uciderea unui georgian la Berlin

Ministrul afacerilor externe al Germaniei, Heiko Maas, a ameninţat Rusia cu sancţiuni în legătură cu uciderea unui cetăţean georgian la Berlin, act care se presupune că a fost comis la comanda Kremlinului, informează joi dpa şi Reuters.

Guvernul german ia foarte în serios declaraţia procurorilor federali, conform căreia asasinarea unui bărbat georgian la Berlin, vara trecută, a fost comandată de autorităţile ruse, a afirmat joi un purtător de cuvânt al guvernului federal.

Potrivit purtătorului de cuvânt, guvernul german a expulzat în decembrie 2019 doi membri ai ambasadei ruse în legătură cu acest caz, iar executivul german a început să ia recent măsuri împotriva Rusiei şi după atacul cibernetic din Parlamentul Germaniei.

"Guvernul german îşi rezervă dreptul să ia şi alte măsuri", a spus purtătorul de cuvânt.

Procurorii germani au inculpat un cetăţean rus de uciderea la comandă a unui georgian, în august anul trecut, într-un parc din cartierul rezidenţial Moabit din Berlin, adăugând că ei cred că această crimă a fost comandată de guvernul rus.

"Circumstanţele din spatele acestei crime la comandă au fost opoziţia victimei faţă de statul rus, faţă de guvernele republicilor autonome Cecenia şi Inguşetia din Federaţia Rusă şi faţă de guvernul prorus din Georgia", a subliniat Parchetul din Karlsruhe.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?

2 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

3 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

4 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

5 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor