Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, consideră ''o greșeală enormă'' faptul că Trump nu se distanțează de neonaziști

Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, consideră ''o greșeală enormă'' faptul că președintele american, Donald Trump, nu se distanțează de neonaziști, relatează joi agenția DPA.

''Punerea pe același plan a celor două părți, în loc să se distanțeze clar de potențialii naziști care s-au expus acolo este, desigur, o greșeală enormă'', a declarat șeful diplomației germane.

Trump a condamnat în mod repetat violențele de la sfârșitul săptămânii trecute, de la manifestația naționaliștilor albi din Virginia, în cursul căreia o femeie a murit după ce un individ a intrat cu mașina într-un grup de contramanifestanți, punându-le pe seama ''mai multor părți''.

''Aceasta este de asemenea greșit și arată cât de implicați sunt unii susținători ai lui Trump pe scena dreptei radicale din SUA'', a mai spus Sigmar Gabriel. ''Consilierul său principal Steve Banon are legături strânse cu ei. Ar trebui să fie o lecție pentru noi în Europa în legătură cu ceea ce s-ar putea întâmpla dacă le dai frâu liber'', a mai spus Gabriel.

Condamnarea ambiguă de către Trump a violențelor de la manifestația din Virginia a atras critici din întregul spectru politic american, inclusiv din partea formațiunii sale, Partidul Republican.

Chiar și doi foști președinți republicani s-au simțit nevoiți să dea o rară declarație comună miercuri, în care George H.W. Bush și George W. Bush au condamnat ''intoleranța rasială, antisemitismul și ura sub toate formele sale''.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

2 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

3 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

4 Primul semnal din USR. Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la alegerile interne: „Nu știu ce va face …

5 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultatele turului I al prezidențialelor în fiecare localitate din România

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc