Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, consideră ''o greșeală enormă'' faptul că Trump nu se distanțează de neonaziști

Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, consideră ''o greșeală enormă'' faptul că Trump nu se distanțează de neonaziști

Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, consideră ''o greșeală enormă'' faptul că președintele american, Donald Trump, nu se distanțează de neonaziști, relatează joi agenția DPA.

''Punerea pe același plan a celor două părți, în loc să se distanțeze clar de potențialii naziști care s-au expus acolo este, desigur, o greșeală enormă'', a declarat șeful diplomației germane.

Trump a condamnat în mod repetat violențele de la sfârșitul săptămânii trecute, de la manifestația naționaliștilor albi din Virginia, în cursul căreia o femeie a murit după ce un individ a intrat cu mașina într-un grup de contramanifestanți, punându-le pe seama ''mai multor părți''.

''Aceasta este de asemenea greșit și arată cât de implicați sunt unii susținători ai lui Trump pe scena dreptei radicale din SUA'', a mai spus Sigmar Gabriel. ''Consilierul său principal Steve Banon are legături strânse cu ei. Ar trebui să fie o lecție pentru noi în Europa în legătură cu ceea ce s-ar putea întâmpla dacă le dai frâu liber'', a mai spus Gabriel.

Condamnarea ambiguă de către Trump a violențelor de la manifestația din Virginia a atras critici din întregul spectru politic american, inclusiv din partea formațiunii sale, Partidul Republican.

Chiar și doi foști președinți republicani s-au simțit nevoiți să dea o rară declarație comună miercuri, în care George H.W. Bush și George W. Bush au condamnat ''intoleranța rasială, antisemitismul și ura sub toate formele sale''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 O dobitoacă

4 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

5 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“