Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ministrul de interne german, preocupat de numărul mare de islamiști potențial periculoși care trăiesc în Germania

Ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, a avertizat într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul popular Bild, că în Germania trăiesc peste 500 de militanți islamici care ar fi capabili să comită atacuri pe cont propriu sau ca membri ai unor "echipe de comando", transmit EFE și Reuters. 

"Persoanele potențial periculoase sunt acelea în cazul cărora anumite fapte justifică supoziția (autorităților) că vor comite delicte cu motivație politică de importanță considerabilă. Niciodată în trecut această cifră — de peste 520 de indivizi — nu a fost atât de ridicată", a explicat oficialitatea germană, care a adăugat că islamiștilor potențial periculoși li se adaugă alte 360 de persoane considerate "relevante". "Se mișcă în cercul islamiștilor potențial periculoși și sunt dispuși să sprijine sau să ajute logistic la pregătirea unor delicte cu motivație politică", a precizat el.

La sfârșitul lunii mai, Biroul Federal pentru Anchete Penale (BKA) avea înregistrați 497 de potențiali teroriști islamiști pe întreg teritoriul german, plus 339 de "persoane relevante".

Ministrul german a mai avertizat că amenințarea teroristă provine atât de la "comandouri care vin din afara țării", precum și de la "lupi singuratici și fanatici proveniți din Germania, radicalizați prin intermediul propagandei islamiste pe internet sau cu ajutorul predicatorilor radicali".

"Echipele de comando sunt aduse în secret în Europa și își pregătesc acțiunile fără să fie observate, și am văzut acest lucru în cazul atacurilor din Paris și Bruxelles. Dar este chiar mai dificil să fie deconspirați lupii singuratici fanatici. Din păcate, există un pericol real și prezent în ceea ce privește ambele amenințări", a spus De Maiziere.

Ministrul german a mai adăugat că autoritățile din domeniul securității fac tot ceea ce este posibil pentru a-i monitoriza pe "potențialii teroriști" și a amintit că în acest an au avut loc mai multe investigații și arestări. În pofida eforturilor lor, a avertizat De Maiziere, "autoritățile presupun că există în continuare în libertate în Germania lupi singuratici" pregătiți să comită atacuri teroriste.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cât de dement să fii să scrii așa ceva? Europarlamentarul PSD I.Mircea Pașcu spune că „statul paralel” a influ…

2 Șefa Curții Supreme, declarații INCENDIARE! Vești negre pentru Infractor! Toader, criticat pentru rolul jucat …

3 „Muie PSD”, numărul de înmatriculare care dă de furcă polițiștilor români

4 Vine scadența! Și pentru România și pentru Infractor

5 Document. Dovada că Dragnea a fost chelnerul SRI! Legătura cu „statul paralel” furnizată oficial chiar de Guve…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze