Ministrul Educației își dorește dotarea școlilor din mediul rural în urma unei asocieri cu firme IT

Ministrul Educației își dorește dotarea școlilor din mediul rural în urma unei asocieri cu firme IT

Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a declarat, luni, în cadrul Adunării generale a Asociației Comunelor din România, că își dorește dotarea școlilor din mediul rural cu logistica necesară unei educații moderne, în baza unei asocieri cu firmele din zona IT.

"Prin buget, avem o serie de bani alocați pentru aceste școli (din mediul rural — n.r.), dar nu sunt suficienți. Dar putem capacita alte resurse și, după ce obținem aceste avize (necesare școlilor — n.r.), îmi doresc foarte mult ca într-o asociere cu o serie de companii din zona IT să dotăm aceste școli cu logistica minimală necesară pentru ca acești copii să beneficieze de o educație modernă. Vorbim de competențe digitale, de la vârste foarte fragede, dar nu le putem pune în operă dacă nu avem logistica necesară. Eu am speranța că, împreună cu acești oameni minunați din marile companii, vom transfera calculatoare din zona universitară în zona rurală, acolo unde trebuie să avem un minim de dotare, astfel încât să folosim manuale digitale și toată logistica necesară", a afirmat ministrul.

El a adăugat că, în timpul mandatului său, își dorește foarte mult să fie prezent, pe teren, mai ales în școlile care sunt mai puțin dotate.

"Eu personal sunt născut la țară și o parte din educația mea s-a produs în mediul rural și cunosc foarte bine aceste greutăți. Domnul prim-ministru Grindeanu, când a fost învestit Guvernul în Parlament, spunea că ne dorim o Românie normală. Eu, ca ministru al Educației Naționale, spun că ne dorim o educație normală. Cum ajungem aici? Evident că depindem și de factori de decizie, în speță de Ministerul Educației Naționale, dar depindem foarte mult în învățământul preuniversitar de dumneavoastră (primarii comunelor — n.r.). Voi fi pe teren, voi sta mai puțin la sediul ministerului, am să merg în aceste comune, pentru că primul lucru pe care trebuie să îl facem: acelor comune care nu au avize trebuie să le dăm avizele necesare, pentru ca acești copii să învețe în condiții minimale de normalitate", a precizat Pavel Năstase.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…