Ministrul Energiei: România va scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât va putea consuma/Primul gaz va fi scos de Black Sea Oil Gas anul acesta

Ministrul Energiei: România va scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât va putea consuma/Primul gaz va fi scos de Black Sea Oil Gas anul acesta

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la B1TV, că România va scoate din Marea Neagră ”mai mult gaz decât poate consuma”, astfel că poate deveni un furnizor important de gaz.

Popescu a dat asigură că ”primul gaz” va fi scos din Marea Neagră de Black Sea Oil Gas în cursul anului 2021. Ministrul Energiei a mai spus că legea offshore va fi modificată în Parlament și, până în momentul în care din mare va fi scos ”gazul cel mult”, autoritățile au timp să pună la punct infrastructura necesară unei exploatări proprii.

Virgil Popescu a spus că renunțarea la contractul cu investitorii chinezi în privința Centralei de la Cernavodă a fost o decizie ”strategică” care a avut loc ”după 7 ani în care nu s-a întâmplat nimic”:

”Vom scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât vom putea consuma. Primul gaz scos din Marea Neagră va fi anul acesta (…) Până vom scoate ”gazul cel mult” ca să zic așa vom avea timp să construim mai multe centrale (…) Legea offshore va fi modificată în Parlament (…) Dacă vom avea un surplus de gaz, vom putea vinde, România va putea deveni furnizor astfel (…) Eliminarea chinezilor de la centrală a fost o decizie strategică, după 7 ani în care nu s-a întâmplat nimic”, a declarat Virgil Popescu, luni seară, la B1TV.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia