Ministrul Muncii: Nu primarii sunt cei care stabilesc salariile, ci Consiliile Locale cu reprezentanții sindicatelor

Salariile vor fi stabilite de Consiliile Locale și de cele Județene cu reprezentații sindicatelor și nu de primari sau de președinții de consilii, a precizat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

"Sunt primarii calificați să facă bugetul localităților? Dacă da, înseamnă că pot să stabilească gradul de salarizare. E logic. Până la urmă este primul pas spre descentralizare și hai să nu mai facem confuzii măcar acum. Nu primarii sunt cei ce stabilesc salariile, nu președinții de Consilii Județene, ci Consiliile Locale și Consiliile Județene în ansamblu, unde sunt reprezentate toate partidele politice și iată că acum se face și cu sindicatul reprezentativ sau cu reprezentanții salariaților", a spus ministrul Muncii, întrebată dacă primarii sunt calificați să negocieze cu reprezentanții sindicatelor grilele de salarizare din lege.

În ceea ce privește discriminările care vor putea să apară între localități pe aceste grilele de salarizare, ministrul Muncii a susținut că vor exista diferențe, deoarece sunt localități cu același număr de locuitori, dar cu bugete diferite și atunci nu poate fi condiționată o grilă de salarizare de la București.

"Este în funcție de cum va decide Consiliul Local, dar este foarte adevărat că de la o localitate la alta este și un alt buget, într-un cuantum diferit. Chiar între orașe cu același număr de locuitori sunt diferențe uriașe de buget și atunci nu poți să condiționezi Consiliul Local de acolo să dea un anumit grad de salarizare pe care îl gândește de la București. Ceea ce gândești tu de aici nu are niciun fel de logică în localitatea respectivă. La ora actuală sunt foarte multe localități în România care pe legea aflată în vigoare nu pot să își dea salariile, nu mai vorbim de investiții, și vin tot timpul la echilibrare la Consiliile Județene să-și completeze salariile. Ideea este că trebuie să-i lăsăm să se întindă cât e plapuma", a mai spus ministrul Muncii.

Amendamentele pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice au intrat luni, la ora 17:00, în dezbateri în Comisia pentru muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, iar acestea vor continua marți de la ora 9:00.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic