Ministrul Novak, luat la țintă de Elisabeta Lipă: ”Ați venit total nepregătit”

Ministrul Novak, luat la țintă de Elisabeta Lipă: ”Ați venit total nepregătit”

Delegația României s-a întors de la Campionatele Mondiale de Canotaj din Cehia cu 4 medalii de aur. Eduard Novak, Ministrul Sportului, i-a așteptat de data acesta pe tricolori, dar a fost ”urecheat” de șefa canotajului, Elisabeta Lipă.

Fetele din echipajul de 8+1, mândre de medaliile obținute la Mondiale. Foto Facebook

România a obţinut patru medalii de aur la Mondialele din Cehia, prin Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară, prin echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, și, în ultima zi de concurs, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu).

Prima care a vorbit a fost marea campioană Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj. Fosta sportivă a vorbit despre performanțele obținute în Cehia și, mai în glumă, mai în serios, l-a abordat și pe ministrul Eduard Novak, considerând că este momentul prielnic pentru ca politicul să ajute canotajul cu pista olimpică mult dorită.

Elisabeta Lipă e trup și suflet alături de sportivii ei. Foto Adevărul

Elisabeta Lipă e trup și suflet alături de sportivii ei. Foto Adevărul

România, locul 3 în clasamentul pe medalii

Domnule ministru, văd că ați venit total nepregătit! Astăzi, mă așteptam să veniți cu un carton pe care să scrie ceva frumos, dar vă înțeleg că noi am venit foarte repede și se tipărește mai greu. Dar sunt ferm convinsă că va veni în cel mai scurt timp. Sunt convinsă, pentru că la întâlnirea pe care am avut-o cu domnul prim-ministru, acesta a spus că vom avea tot sprijinul Guvernului. În afară de răsplata pe care o merită acești sportivi, canotajul românesc merită și o pistă. Avem 99% șanse ca această pistă olimpică să fie pe raza localității Pantelimon”, a spus Elisabeta Lipă.

Cu patru medalii de aur, România s-a poziționat pe locul 3 în clasamentul pe națiuni în urma Marii Britaniii (7 de aur, 1 argint şi 4 bronz) și Italiei (5-3-1). La precedenta ediție, în 2019, ”tricolorii” câștigaseră două medalii de argint.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

3 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

4 Litoralul în comunism / „Mamaia pentru bătrânei, Venus pentru discoteci, iar la Neptun și-ar fi adus Ceaușescu nisip din Sahara”

5 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă