Ministrul Țuțuianu: Elicopterele necesare pentru înzestrarea Armatei vor fi produse în România

Ministrul Țuțuianu: Elicopterele necesare pentru înzestrarea Armatei vor fi produse în România

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a afirmat joi că elicopterele de atac cu care va fi înzestrată Armata vor fi produse în România, în acest sens urmând să se realizeze o societate mixtă între Bell Helicopter și o subsidiară a Romarm.

"Am discutat despre crearea unei societăți mixte în România la care să participe Bell Helicopter și Romarm, prin una dintre subsidiarele sale, societate care să facă transferul tehnologic și să producă aceste elicoptere necesare înzestrării Armatei Române. Partenerii de la Bell Helicopter au fost de acord cu această propunere, urmează să negociem chestiunile tehnice și cele legale", a declarat Țuțuianu, pentru AGERPRES.

Potrivit ministrului Apărării, "un asemenea transfer de tehnologie" nu se poate realiza decât cu acordul Guvernului american.

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut joi o întrevedere, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai companiei Bell Helicopter, discuțiile vizând intenția achiziției unor elicoptere de atac de la firma americană.

Alături de premier, la întrevedere s-au aflat ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof.

"După convorbiri, ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a semnat scrisoarea de intenție de preț și disponibilitate privind achiziționarea de elicoptere de atac, urmând a fi adresată Guvernului SUA", a precizat Guvernul, într-un comunicat de presă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...