Mircea Titus Dobre: ANT va dispărea după validarea Guvernului; participarea la târgurile internaționale, în parteneriat cu mediul privat

Mircea Titus Dobre: ANT va dispărea după validarea Guvernului; participarea la târgurile internaționale, în parteneriat cu mediul privat

Autoritatea Națională pentru Turism se va desființa după validarea Guvernului și după depunerea jurământului în fața președintelui țării și se va înființa Ministerul Turismului, angajații autorității urmând a fi preluați, a precizat ministrului desemnat al Turismului, Mircea Titus Dobre, după primirea avizului favorabil de la comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

" Autoritatea Națională pentru Turism se va desființa și se va înființa Ministerul Turismului. Vor intra în Ministerul Turismului, vor fi preluați....În momentul în care se va lua ființă Ministerul Turismului, atunci doamna Anca Nedea nu va mai fi secretar de stat, pentru că dânsa e președintele Autorității Naționale pentru Turism", a spus Dobre.

El a afirmat, totodată, că în al doilea trimestru din 2017 va fi rezolvată și problema Legii turismului.

"În al doilea trimestru din anul 2017 eu zic că rezolvăm problema Legii turismului. În a doua jumătate a anului...În al doilea trimestru să o închidem, inclusiv să între în vigoare", a spus Dobre despre unul dintre cele mai așteptate și dezbătute acte normative cerute de întreaga industrie de profil.

Acesta a remarcat că turismul ecumenic trebuie valorificat mai mult, ținând cont de potențialul existent.

"Cred că tot ce avem în zona mănăstirilor și bisericilor, în special dacă ne gândim la Moldova și la Bucovina, nu a fost pus în valoare de nimeni. Există, se poate face un proiect, foarte important și foarte interesant, pentru a promova în exterior toată această activitate a turismului ecumenic", a spus Mircea Titus Dobre.

El a precizat că, în ce privește voucherele de vacanță pentru bugetari, acestea vor putea deveni viabile din acest an, "pentru că dorim să facem această măsură, să o luăm în prima jumătate a anului 2017".

În ceea ce privește parteneriatul public-privat, Dobre a menționat că se referă strict la activitatea de târguri.

"Putem să discutam despre un parteneriat public privat, dar aici mă gândesc strict la activitatea de târguri, deci nu mă refer în general, mă refer strict la partea de târguri, la rezolvarea acelor standuri, care știți că întotdeauna au provocat diferite probleme de finanțare, de organizare și eu cred că trebuie să discutăm despre acest parteneriat, este cel mai corect", a precizat Titus Dobre.

În ceea ce privește bugetul alocat nou-înființatului minister, Dobre a precizat că își dorește un buget cât mai mare, dar încă nu poate discuta acest aspect.

"Nu discutam momentan despre buget, bugetul o să îl discutam la momentul potrivit. Orice ministru dorește să aibă cât mai mulți bani la buget, dar v-am spus că despre buget discutam la momentul oportun, când o să am discuția cu colegii din Guvern și în special cu ministrul Finanțelor", a precizat Dobre.

Mircea Titus Dobre, propus pentru funcția de ministru al Turismului, a primit, miercuri dimineața, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au admis propunerea cu 38 de voturi pentru, 8 voturi împotrivă și o abținere.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

2 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

3 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

4 Interesante amănunte...

5 Imagini care dau fiori soldaților ruși