Mișa: Ordonanța de modificare a Codului fiscal va intra în ședința de Guvern de miercuri

Mișa: Ordonanța de modificare a Codului fiscal va intra în ședința de Guvern de miercuri

Proiectul de Ordonanță privind modificarea Codului fiscal va fi discutat în ședința de Guvern de miercuri, inclusiv cu transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, a declarat luni, la Parlament, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa.

 "Am avut o discuție cu premierul. Premierul a purtat o discuție la partid și miercuri va avea loc ședința de Guvern așa cum a fost anunțata și care va include și Ordonanța ce a fost citită în primă lectură, exact cum este, cu transferul contribuțiilor", a explicat Mișa, precizând că a discutat cu premierul în această după-amiază.

"Dânsul mi-a zis că a avut o discuție și la nivelul partidului și miercuri va intra Ordonanța în ședința de Guvern", a spus ministrul Finanțelor.

Potrivit acestuia, ședința de Guvern pentru dezbaterea Ordonanței de modificare a Codului fiscal anunțată pentru luni a fost amânată deoarece au fost "niște întârzieri la avize", dar în momentul de față "avem toate avizele".

Întrebat dacă legea salarizării unitare va putea fi aplicată în varianta în care a fost adoptată, cu majorarea salarială de 25% din ianuarie 2018, ministrul a răspuns că se poate aplica fără niciun fel de probleme, deoarece, "în momentul în care a fost gândit transferul contribuțiilor ca măsură în programul de guvernare, a fost luat în calcul tot ansamblul măsurilor fiscale și nu va fi niciun efect negativ asupra legii salarizării".

În ceea ce privește avizul negativ dat de Consiliul Fiscal proiectului de modificare a Codului fiscal, Ionuț Mișa a afirmat că acesta a ridicat niște probleme care au fost menționate în proiectul de fundamentare, în legătură cu impactul, dar că nu va fi o problemă implementarea măsurilor prevăzute.

"Este într-adevăr aviz negativ de la Consiliul Fiscal. Consiliul Fiscal ridica niște probleme pe care inclusiv noi le-am menționat în Nota de fundamentare, cele legate de impact, cele pe care le-am luat în calcul, deci nu este o surpriză din acest punct de vedere, dar nu va fi o problemă pentru a realiza implementarea acestor măsuri și nu va fi o problemă la nivelul deficitului sau bugetului pentru anul 2018", a subliniat Mișa.

În contradicție cu afirmațiile ministrului Finanțelor, premierul Mihai Tudose a afirmat luni că "există posibilitatea" să nu fie discutate modificările la Codul fiscal în ședința de Guvern de miercuri.

Întrebat dacă transferul contribuțiilor de la angajator la angajat va fi dezbătut în ședința de miercuri a Executivului, prim-ministrul a spus: "Există posibilitatea să nu fie miercuri".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...