Mobilizare 'totală' în Coreea de Sud împotriva epidemiei de coronavirus, anunţă preşedintele Moon Jae-in

Mobilizare 'totală' în Coreea de Sud împotriva epidemiei de coronavirus, anunţă preşedintele Moon Jae-in

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat duminică o mobilizare 'totală' a guvernului său împotriva epidemiei de coronavirus, în contextul în care au fost înregistrate 376 de noi cazuri duminică, potrivit AFP.

Ţara cea mai afectată de epidemie după China, Coreea de Sud se confruntă de câteva zile cu o înmulţire semnificativă a noilor cazuri, în special datorită unei campanii intense de depistare.

Autorităţile sanitare au anunţat duminică faptul că au înregistrat 376 de noi cazuri de contaminare, ridicând numărul total la 3.526, dintre care 17 morţi.

Zeci de evenimente au fost anulate în peninsulă, iar peste 70 de ţări au impus restricţii asupra călătoriilor în Coreea de Sud.

"După ce a ridicat alerta la cel mai înalt nivel, guvernul este acum mobilizat total", a declarat Moon în timpul unui discurs cu ocazia marcării Mişcării de la 1 martie 1919, unul din actele fondatoare ale luptei pentru independenţă împotriva colonizării japoneze (1910-1945). Amploarea celebrărilor a fost redusă în acest an.

"Vom putea să dominăm epidemia de Covid-19 şi să ne relansăm economia afectată", a promis el.

Aproape 90% din noile cazuri au fost semnalate la Daegu, al patrulea oraş al ţării, şi în provincia învecinată Gyeongsangbuk-do, a precizat într-un comunicat Centrul coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC).AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…