Momentul în care e aruncată în aer drona din Bulgaria: „Cu siguranță este legată de conflictul din Ucraina“ VIDEO

Momentul în care e aruncată în aer drona din Bulgaria: „Cu siguranță este legată de conflictul din Ucraina“ VIDEO

Drona cu un dispozitiv exploziv atașat, găsită pe coasta din Tyulenovo, Bulgaria, a fost detonată controlat. Aceasta a fost găsită din întâmplare duminică seara. Din cauză că era deteriorată, mutarea și transportul în siguranță a muniției într-un loc adecvat pentru distrugere nu a fost posibilă.

Drona a fost distrusă în jurul orei 11.00, a anunțat Ministerul bulgar al Apărării. Momentul a fost surprins într-o filmare publicată de Euronews România.

"Verificările au arătat că este vorba de un obuz de mortier de 82 de milimetri ataşat la resturi de dronă", a explicat ministerul, adăugând că, "din cauza stării proaste în care se afla, s-a considerat că muniţia nu poate fi transportată" şi de aceea a fost distrusă la faţa locului, după instalarea unui perimetru securizat, a anunțat Ministerul bulgar al Apărării, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Putem presupune cu siguranţă că această dronă este legată de conflictul din Ucraina", a declarat presei ministrul apărării, Todor Tagarev. "Acest război aduce inevitabil riscuri în continuă creştere pentru securitatea noastră", a adăugat acesta.

Nu este clar cum a ajuns drona pe țărmul bulgăresc – dacă a căzut din aer sau a fost luată de curent. De asemenea, nu există nicio informație despre proveniența dronei.

Drona căzută într-un sat din Bulgaria FOTO Facebook

Potrivit unui videoclip postat pe rețelele de socializare, drona a fost detonată controlat de autorități.

O dronă ce avea atașată o bombă a fost descoperită pe coasta din Tyulenovo, un sat din Bulgaria, care se află pe coasta Mării Negre. Acest lucru a fost raportat de utilizatorii de pe rețelele de socializare, relatează Novinite.bg.

Potrivit relatărilor internauților, este posibil ca dispozitivul exploziv să fie încă activ.

Poliția a izolat zona după ce a primit un pont de la Radoslav Rusev, proprietarul unui hotel. Bărbatul a declarat pentru bTV că a apelat numărul de urgență 112, duminică seară la ora 21.40, dar nu a fost luat în serios de autorități.

Potrivit acestuia, dispozitivul exploziv are 50-60 cm, iar drona în sine are aproximativ 3 metri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat