Moscova spune că nu ştie cine sunt cei doi ruşi incriminaţi în afacerea Skripal

Moscova spune că nu ştie cine sunt cei doi ruşi incriminaţi în afacerea Skripal

Moscova a transmis miercuri că nu ştie cine sunt cei doi cetăţeni ruşi împotriva cărora poliţia britanică a emis un mandat de arestare în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Anglia, relatează AFP şi Reuters.

"Numele şi fotografiile care au apărut în mass-media nu ne spun nimic", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă publică TASS.

Ea a afirmat de asemenea că este vorba de "manipularea de informaţii".

"Încă o dată, facem apel la britanici să înceteze acuzaţiile publice şi manipularea de informaţii", a spus Maria Zaharova.

Procurorii britanici au anunţat miercuri că deţin dovezi suficiente pentru a pune sub acuzare doi cetăţeni ruşi pentru conspiraţie în vederea otrăvirii fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia , în luna martie, în sud-vestul Angliei.

Pe numele celor doi cetăţeni ruşi, Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, au fost emise mandate de arestare europene.

''Nu vom solicita Rusiei extrădarea acestor bărbaţi întrucât Constituţia rusă nu permite extrădarea cetăţenilor acestei ţări'', a declarat şefa Serviciului juridic al Parchetului regal britanic, Sue Hemming.

Cazul Skripal a provocat o gravă criză diplomatică între Londra şi Moscova şi a determinat un val de expulzări reciproce de diplomaţi, în care au fost implicate şi ţări aliate cu Marea Britanie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...