Mossad numeşte pentru prima dată două femei în funcţii de spionaj de top

Mossad numeşte pentru prima dată două femei în funcţii de spionaj de top

Prima femeie, A., şi-a preluat recent rolul de şef al Departamentului de informaţii al Mossad, care este egal cu nivelul şefului Serviciului de informaţii militare din cadrul IDF. Cea de-a doua femeie, K., a fost numită la conducerea Departamentului pentru Iran, notează The Jerusalem Post.

Departamentul de informaţii din cadrul Mossad, condus în prezent de două femei, A. şi adjuncta sa H., este considerat unul dintre principalele ancore şi motoare de creştere ale organizaţiei.

A. a servit în nucleul comunităţii de informaţii în ultimii 20 de ani şi este însărcinată cu formarea tabloului de informaţii strategice la nivel naţional pe o serie de subiecte, inclusiv ameninţarea nucleară iraniană, terorismul global şi normalizarea cu lumea arabă. De asemenea, ea este responsabilă pentru informaţii în toate operaţiunile Mossad.

A. a ocupat în trecut funcţia de şef al unuia dintre departamentele tehnologice ale Mossadului şi a primit Premiul Israel Security Award în cadrul unei ceremonii care a avut loc în urmă cu aproximativ două luni.

„Folosesc această platformă onorabilă pentru a face apel la femei să acţioneze pentru a-şi realiza potenţialul şi influenţa în sistemul de securitate, inclusiv în unităţile de luptă sau tehnologice, pentru a-şi lăsa amprenta”, a declarat ea.

A. i se va alătura de acum înainte lui K., care ocupă funcţia de şef al departamentului Iran, principalul domeniu de activitate al organizaţiei. Şeful sistemului Iran este responsabil de strategia Mossadului în abordarea ameninţării iraniene sub toate formele sale şi este responsabil de conducerea campaniei combinate de operaţiuni, tehnologie şi informaţii din Mossad împreună cu IDF şi toate ramurile de securitate.

„Există o egalitate deplină în organizaţie între bărbaţi şi femei”, a declarat şeful Mossad, David Barnea. „Multe femei servesc în roluri operaţionale, în calitate de luptătoare şi manipulatoare de agenţi şi sunt integrate în centrul activităţilor noastre operaţionale şi de informaţii cu talent, profesionalism şi ingeniozitate.”

Patru femei activează în prezent în forul şefilor de departamente şi fac parte din echipa executivă superioară care conduce agenţia de informaţii.

Printre alte femei care ocupă funcţii de conducere se numără H., care este şefa adjunctă a diviziei de informaţii a agenţiei, şi E., care a fost numită recent în funcţia de şefă adjunctă a diviziei de resurse umane.

Femeia care a ocupat cea mai înaltă poziţie în Mossad a fost Aliza Magen, care a ocupat funcţia de director adjunct al Mossad în urmă cu 30 de ani.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

3 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...