Moşteanu: USR PLUS se aşează la masa negocierilor cu PNL doar dacă vin cu o altă variantă de premier

Moşteanu: USR PLUS se aşează la masa negocierilor cu PNL doar dacă vin cu o altă variantă de premier

USR PLUS se aşează la masa negocierilor cu PNL doar dacă vin cu o altă variantă de premier, a declarat joi liderul deputaţilor Uniunii, Ionuţ Moşteanu.

Potrivit acestuia, scenariul potrivit căruia premierul Florin Cîţu ar demisiona înaintea moţiunii de cenzură "ar fi încă o chichiţă, o găselniţă regulamentar-constituţională prin care ar spera că are vreo şansă".

"În realitate, aritmetica parlamentară e simplă şi, în momentul ăsta, oricât de mult ar inventa unii tot felul de scenarii, sunt două scenarii simple. Guvernarea pe care şi-o doreşte PNL poate continua în două scenarii - cu voturile PSD sau cu voturile USR PLUS. Noi ne aşezăm la masă doar dacă vin cu o nouă propunere de premier, şi atunci discutăm. Dacă nu, vor discuta cu PSD. Alte variante nu sunt", a declarat Moşteanu, la Parlament.

El a precizat că, în realitate, alegerea este la PNL.

"PNL are tot felul de structuri de conducere, ba un preşedinte de ţară care e foarte apropiat de PNL, vor decide ce e mai bine pentru România. Dacă dânşii spun că Florin Cîţu este omul cel mai important pentru România în momentul ăsta, atunci vor merge înainte. Şi, da, dacă asta e singura variantă pe care şi-o doreşte PNL-ul, vom ajunge şi la anticipate. Eu cred că anticipatele sunt o idee proastă în momentul ăsta pentru România, dar dacă PNL şi preşedintele vor să mergem către anticipate - să nu uităm, doar preşedintele poate declanşa anticipate, mergem la alegeri în faţa românilor", a spus Ionuţ Moşteanu.

Referindu-se la rezoluţia PNL referitoare la refacerea coaliţiei, Ionuţ Moşteanu consideră că liberalii au spus de fapt că nu vor să mai discute cu USR PLUS dacă nu-şi retrag moţiunea şi a reafirmat că singura soluţie este o altă propunere de premier din partea PNL.

"Pentru o corectă analiză pe textul rezoluţiei PNL au spus că, dacă nu ne retragem moţiunea depusă de noi, nu mai vor să discute cu noi. Or în momentul ăsta avem în faţă o moţiune propusă de PSD, pe care o vom vota. Dincolo de asta, urmează stabilirea unei majorităţi parlamentare, noi am spus de o lună în fiecare zi că aşteptăm o nouă propunere de premier din partea PNL şi ne aşezăm la masă să discutăm refacerea coaliţiei. Cea mai bună propunere este o altă propunere de premier din partea PNL şi refacem coaliţia. Nu văd de ce trebuie să se dea foc la ţară pentru a-l agăţa pe Florin Cîţu cu orice preţ de scaunul de la Palatul Victoria. Nu înţeleg de ce a devenit brusc cel mai important om pentru PNL şi pentru preşedintele Iohannis", a arătat Moşteanu.

Deputatul a argumentat că PNL are foarte mulţi oameni experimentaţi, politicieni cu experienţă care ar putea să conducă foarte bine un guvern de coaliţie, un Guvern cu o majoritate solidă în spate, un guvern de care are nevoie România să treacă în primul rând peste următoarele luni de iarnă, pentru că va fi o iarnă complicată din toate punctele de vedere.

"Şi acum, mai mult ca oricând, e nevoie de un guvern cu puteri depline şi cu o susţinere solidă în Parlament", a concluzionat Ionuţ Moşteanu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene