Moștenitorul Samsung, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupție. El a stat în arest preventiv într-o celulă de 6 metri pătrați!

Moștenitorul Samsung, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupție. El a stat în arest preventiv într-o celulă de 6 metri pătrați!

Șoc în Coreea de Sud! Moștenitorul Samsung, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupție. El a stat în arest preventiv într-o celulă de 6 metri pătrați! Moștenitorul gigantului Samsung  a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru rolul său în scandalul de corupție care a condus la demisia fostei președinte Park Geun-Hye. Sentința este definitivă. Procurorii ceruseră o sentinţă de 12 ani.

Reuters a descris celula in care a fost inchis mostenitorul Samsung, Jay Y. Lee. O celula de 6 metri patrati, cu o saltea intinsa pe jos, fara dus si cu o toaleta in colt. Asa arata celula in care a fost inchis mosternitorul Samsung, Jay Y. Lee, cu o avere estimata la 6,2 miliarde de dolari. Ca să înțelegeți mai bine despre ce este vorba trebuie să vă spunem că muncitorii din Coreea de Sud se roagă în fiecare dimineață pentru sănătatea tatălui lui Jay Y. Lee, fondatorul imperiului Samsung. La ei, însă, legea e lege...

Vicepresedintele companiei si totodata mostenitorul grupului a fost arestat în februarie 2017, banuit de dare de mita si trafic de influenta. Decizia a fost luata in cel mai mare scandal de coruptie care a zguduit Coreea de Sud si a dus deja la destituirea sefei statului.

Puternicul om de afaceri, in varsta de 48 de ani este acuzat de procurori ca i-ar fi dat acesteia, prin interpusi, mita in valoare de peste 35 de milioane de euro.

Vicepresedintele Samsung, are o avere personala, estimata la sase miliarde de dolari iar Samsung este un imperiu responsabil, de 20 la suta din PIB-ul tarii. Domina, viata economia a tarii ,atat de mult, incat unii vorbesc in gluma, de Republica Samsung.

Absenta fizica a lui Lee va lasa Samsung fara un lider care sa coordoneze activitatile grupului, iar incertitudinile risca sa impiedice schimbarile mari, inclusiv restructurarea promovata de investitorii activisti.

Conglomeratele din Coreea de Sud conduse de familii, cunoscute ca chaebol, au o lunga istorie de incalcare a legii. Chiar si asa, Lee, acuzat de dare de mita, este primul sef al Samsung care este arestat.

Fabricile companiei vor continua sa functioneze din plin, fara indoiala. Rolul lui Lee, care este vicepresedinte al Samsung Electronics, in operatiunile zilnice nu este oricum bine definit.

Cele trei divizii ale Samsung Electronics, cea mai importanta companie a grupului, de 260 de miliarde de dolari, sunt conduse de trei veterani ai companiei, care isi impart rolul de director general.

O absenta prelungita a lui Lee s-ar face simtita foarte rapid. O parte din atributiile acestuia ar putea fi preluate de Choi Gee-sung, un apropiat si mentor al lui Lee. Samsung Electronics trebuie sa finalizeze planul de investitii pentru 2017, iar reorganizarea anuala a conducerii companiei este blocata.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /