MotoGP: Jorge Lorenzo a câștigat Marele Premiu al Qatarului

MotoGP: Jorge Lorenzo a câștigat Marele Premiu al Qatarului

Pilotul spaniol Jorge Lorenzo (Yamaha) a câștigat Marele Premiu al Qatarului la clasa Moto GP, desfășurat duminică pe circuitul internațional de la Losail, în cadrul primei etape a noii ediții a Campionatului Mondial de motociclism viteză.

Lorenzo, deținătorul titlului mondial, a semnat cu această ocazie a 62-a victorie din cariera sa. El a fost înregistrat cu timpul de 42min.28sec.452/1000, reușind să-l devanseze cu 2.sec.019/1000 pe italianul Andrea Dovizioso (Ducati) și cu 2sec.287/1000 pe spaniolul Marc Marquez (Honda), clasați pe locurile 2, respectiv 3.

Italianul Valentino Rossi (Yamaha), câștigătorul ediției de anul trecut a cursei din Qatar, care are în palmares nouă titluri mondiale, între care șapte la clasa regină a motociclismului viteză, a ocupat de această dată doar poziția a patra, la 2sec.387/1000 de învingător.

La clasa Moto2 s-a impus elvețianul Thomas Luthi (Kalex), în timp ce cursa de Moto3 s-a încheiat cu victoria italianului Niccolo Antonelli (Honda).

Cea de-a doua etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, Marele Premiu al Argentinei, va avea loc pe 3 aprilie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia