Municipiul Bucureşti se va asocia cu Sectorul 4 şi Administraţia Parcului Văcăreşti în vederea dezvoltării de proiecte comune (proiect)

Municipiul Bucureşti se va asocia cu Sectorul 4 şi Administraţia Parcului Văcăreşti în vederea dezvoltării de proiecte comune (proiect)

Municipiul Bucureşti, Administraţia Parcului Natural Văcăreşti şi Sectorul 4 urmează să se asocieze, în scopul dezvoltării de proiecte şi iniţiative comune.

Un proiect de hotărâre în acest sens figurează pe ordinea de zi a şedinţei din 31 ianuarie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul prevede aprobarea unui protocol de asociere între Municipiul Bucureşti, Adminstraţia Parcului Natural Văcăreşti şi Sectorul 4, în vederea administrării şi dezvoltării de proiecte şi iniţiative, prin finanţarea şi realizarea în comun a unor acţiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local, care au drept scop dezvoltarea Parcului Natural Văcăreşti.

Asocierea urmează să deruleze proceduri de achiziţie sau contractare:
- a studiilor, expertizelor şi evaluărilor necesare, în vederea emiterii Planului de management şi a Regulamentului privind Parcul Natural Văcăreşti;
- a serviciilor de punere în siguranţă şi reabilitare a punctelor existente de acces în zona Parcul Natural Văcăreşti;
- a serviciilor de cadastrare a zonei Parcul Natural Văcăreşti.

Asocierea va contracta şi va întreprinde de urgenţă măsuri şi acţiuni de igienizare şi ecologizare a zonei. Totodată, planul de măsuri prevede asigurarea patrulării şi monitorizării ariei, de către personal specializat, pentru prevenirea depozitării ilegale a deşeurilor, a distrugerilor şi afectării ecosistemului.

Asocierea urmează să deruleze un concurs internaţional în vederea identificării soluţiilor pentru administrarea şi dezvoltarea de proiecte şi iniţiative comune, care au drept scop dezvoltarea zonei Parcul Natural Văcăreşti. De asemenea, se vor face demersuri pentru accesarea de programe de finanţare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...