Munițiile inteligente JDAM, folosite de ucraineni pentru a distruge un depozit rusesc în Bahmut VIDEO

Munițiile inteligente JDAM, folosite de ucraineni pentru a distruge un depozit rusesc în Bahmut VIDEO

Un videoclip publicat pe Facebook pare să arate cum Ucraina atacă un depozit militar rusesc din orașul ucrainean Bahmut cu ajutorul unor bombe ghidate prin satelit, JDAM-ER, de fabricație americană, relatează Business Insider.

În Bahmut au loc lupte intense. Foto Captură video Twitter

Potrivit rapoartelor, aceste muniții inteligente, care transformă o bombă ieftină într-o armă de mare precizie , au fost trimise Ucrainei în ultimele luni.

Clipul video a fost publicat de către „Army of Drones/ Armata dronelor”, u n program care face parte din platforma United24 , administrată de guvernul ucrainean, care susține că a strâns 108 milioane de dolari și a achiziționat 3.300 de drone pentru armată , conform Forbes.

Acesta arată patru bombe care lovesc clădiri pe care Army of Drones le-a descris drept depozite rusești în Bahmut, situat în estul Ucrainei, unde au loc de luni de zile lupte intense.

Contul de Twitter, Ukraine Weapons Tracker, care monitorizează armele utilizate în conflict, a afirmat că bombele par a fi GBU-62. De asemenea, Ukraine Weapons Tracker a menționat și faptul că acesta pare să fie unul dintre primele videoclipuri care arată bombe echipate cu JDAM-ER în acțiune, în Ucraina.

Mark Cancian, consilier senior la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale, a afirmat pentru Newsweek că acea clădire ar fi putut fi utilizat ca un fel de sediu rusesc.

Explozia este mare și aparent precisă", a afirmat Cancian. „Aparent, SUA au trimis versiunea cu rază de acțiune extinsă a JDAM”, a mai precizat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante