„Murea” cu Dăncilă de gât, acum „iubește trenurile”/Elevul anti-PSD de la Târgu-Mureș a devenit bugetar la Ministerul Transporturilor

„Murea” cu Dăncilă de gât, acum „iubește trenurile”/Elevul anti-PSD de la Târgu-Mureș a devenit bugetar la Ministerul Transporturilor

Probabil parte a programului de angajare pentru funcții publice din Ministerul Transporturilor doar prin concurs, la instituția condusă de Cătălin Drulă a fost angajat un tânăr student din Târgu Mureș, organizator acum doi ani a unor proteste de stradă îndreptate impotriva fostului premier Viorica Dăncilă. Acum câțiva ani presa îl numea chiar „elevul anti-PSD”, scrie Doru Cireașă pe clubferoviar.ro.

Popoviciu, student în primul an al Facultății de Drept din Cluj și membru al Asociației Pro Infrastructura, pepinieră de cadre a ministerului condus de Cătălin Drulă, și-a anunțat intrarea în Minister printr-o postare pe Facebook.

,,În viață risipim ani, iar la moarte cerșim clipe”, îl cita el acum doi ani pe Nicolae Iorga într-o postare pe Facebook. Ca urmare, tânărul s-a gândit să nu mai lase anii să treacă pe lângă el și s-a angajat direct la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Transporturilor. Nu se știe  dacă intrarea sa în instituția condusă de Cătălin Drulă are loc prin faimoasele concursuri pe competență anunțate de incoruptibiliul ministru, numit pompos „Drulău” de către colegul său de partid, Iulian Bulai.

 

Din calitatea de simplu secretar va ajuta calea ferată

Revenind, Alin Popoviciu, neavând facultatea absolvită va fi doar simplu secretar la cabinetului unui secretar de stat. Dar chiar și așa, din poziția de absolvent de liceu și de student în anul I al unei Facultăți de Drept, el va ajuta calea ferată.  Cu puțină bunăvoință va putea fi chiar consilier al ministrului secretar de stat, caz în care nu va avea nevoie de facultate absolvită. Cum sigur iubește calea ferată, nu este exclus ca tânărul student să fie regăsit în viitor ca membru prin vreun bănos C.A. la o companie de la Transporturi.

„Iubesc trenurile și calea ferată de când mă știu. Acesta este motivul pentru care am ales să mă implic direct, alăturându-mă echipei din ministerul pe care îl consider a fi cel mai performant în actualul Guvern – Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Începând de astăzi, am să contribui, alături de alți profesioniști din cadrul acestei instituții, la salvarea și modernizarea domeniului feroviar românesc.

Sunt realist, este foarte mult de muncă. În ultimii 30 de ani, interesul și resursele alocate pentru calea ferată și materialul rulant au fost mult prea mici. Trebuie să schimbăm din mers aceste lucruri pentru a atrage din nou călătorii către cel mai ecologic și confortabil mijloc de transport: trenul!” a scris el joi pe pagina sa de socializare.
 
Cască pe post de cunoștințe profesionale
 
În luna mai, tânărul a devenit membru al API. Popoviciu a postat o fotografie pe un șantier de căi ferate, el purtând regulamentar cască și vestă de lucru. „Am devenit membru asociat în Asociația Pro Infrastructură! Știm cu toții că țara asta are nevoie de dezvoltarea infrastructurii ca de aer. Astfel, consider că din această ipostază pot să contribui cel mai bine (și moral) la dezvoltarea României pe termen lung, dat fiind faptul că în asociație sunt înconjurat de adevărați profesioniști. API este cea mai importantă organizație non-guvernamentală care are drept principal obiectiv monitorizarea șantierelor de infrastructură din România din domeniul feroviar, rutier, urban și aviatic.
Vă invit așadar să fiți alături de această cauză și să sprijiniți monitorizarea proiectelor de infrastructură! Curând vă voi oferi mai multe detalii despre cum puteți face acest lucru. În spatele meu este tunelul Bătuța, singurul tunel din România aflat în construcție la această oră”, scria el.
 
Amendat de Jandarmerie
 
Acum doi ani el a fost amendat de Jandarmerie pentru organizarea de proteste în orașul său de baștină, Târgu Mureș. Aproximativ 200 de persoane au protestat în ziua de 16 mai în faţa Vioricăi Dăncilă, premierul fiind într-o vizită la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. Oamenii au răspuns unei iniţiative lansate pe Facebook de Alin Popoviciu, un tânăr de 17 ani la acea vreme. În timpul manifestaţiei din faţa spitalului, şeful Jandarmeriei Mureş, Tiberiu Filipaş, l-a ameninţat pe Alin că-l va amenda deoarece a „scos oamenii în stradă”. „Am rămas dezamăgit de reacţia Jandarmeriei care prin persoana comandantului instituţiei pe judeţul Mureş mi-a spus că sunt responsabil pentru că «am adus oamenii în stradă» şi voi fi sancţionat pentru acest lucru. Toate astea doar pentru simplul fapt că am postat de 3 ori mesaje prin care am promovat venirea Vioricăi Dăncilă în oraş!”, spunea Alin la acea vreme. Pe 3 octombrie, după aproape cinci luni de la eveniment, Jandarmeria a scris amenda care a fost expediată către Alin Popoviciu exact pe data de 4 octombrie, ziua în care tânărul a împlinit 18 ani.
 
Cătălin Drulă: atragem profesioniștii în Minister
 
Tânărul care a postat joi o siglă mare a Ministerului Transporturilor și ceva care seamănă a mapă inscripționată cu numele aceleiași instituții nu a precizat dacă este beneficiarul politicii dure de angajare a unor persoane competente prin concurs de către ministrul Drulă.
„Continuăm să atragem profesioniști în Minister: astăzi scoatem la concurs 28 de posturi de execuție în această instituție, pentru care avem nevoie de oameni bine pregătiți și implicați. Îi asigur pe cei care doresc să se înscrie că aceste concursuri se vor organiza corect, transparent și că singurul pe care poate să îl aibă un candidat este o pregătire temeinică pentru postul respectiv”, a scris zilele trecute Cătălin Drulă pe contul său de Facebook.

El pretindea că toți candidații vor avea probe eliminatorii de limbă străină și de operare pe calculator și că subiectele de la proba scrisă se vor baza, în primul rând, pe studii de caz și spețe care să testeze capacitatea de analiză și sinteză, de rezolvare de probleme, de identificare de soluții și de gândire critică.

Pentru a elimina orice risc, subiectele pentru proba scrisă vor fi extrase aleatoriu, chiar înainte de examen, dintr-o listă mai amplă de subiecte, prin platforma special creată de ANFP, susținea Cătălin Drulă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Așa îl cheamă” / Oana Zăvoranu a făcut public adevăratul nume al lui Luis Lazarus

3 Zvon...

4 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

5 TOP 50 cei mai bine plătiți sinecuriști ai României!