Mureş: Peste 60% dintre persoanele confirmate cu COVID-19 s-au vindecat

Mureş: Peste 60% dintre persoanele confirmate cu COVID-19 s-au vindecat

Din cele 608 persoane infectate cu COVID-19 în judeţul Mureş, 336 persoane au fost declarate vindecate şi externate, ceea ce reprezintă peste 60%, un procent ridicat la nivel naţional, majoritatea acestor pacienţi fiind trataţi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş.

"Evoluţia naturală a infecţiei cu noul coronavirus SARS-Cov-2 precum şi problemele medicale cronice ale unor pacienţi fac ca această boală să depăşească uneori posibilităţile terapeutice existente, în ciuda unui tratament corect administrat. Cu toate acestea, dovada abordării terapeutice corect şi complet aplicate rezultă din numărul total al vindecărilor raportat la numărul de bolnavi diagnosticaţi pozitiv în judeţul Mureş, care este unul din cele mai bune la nivel naţional", a declarat managerul SCJ Mureş, dr. Daniel Porav-Hodade.

Potrivit managerului SCJ Mureş, specialiştii din Târgu Mureş sunt conectaţi permanent la informaţiile noi, confirmate ştiinţific, privitoare la modul de evoluţie a bolii şi că actul terapeutic este un demers activ şi actualizat continuu.

"Protocoalele terapeutice utilizate includ atât terapiile antivirale disponibile în prezent pentru toţi pacienţii declaraţi pozitivi, cât şi medicaţie patogenică, care se adresează mecanismelor implicate în declanşarea şi progresia COVID-19 (incluzând terapia anti-inflamatorie cu inhibitori de IL-6, profilaxia şi tratamentul posibilei coagulopatii asociate), suportul funcţiilor vitale în formele critice şi terapia simptomatică. Această terapie complexă, disponibilă integral în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş se aplică individualizat fiecărui bolnav, în funcţiile de severitatea formei clinice, de comorbidităţile pacientului şi de posibilele interacţiuni medicamentoase", a arătat dr. Daniel Porav-Hodade.

Managerul SCJ Mureş a precizat că tratamentul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus SARS-Cov-2 în Târgu Mureş se realizează în condiţii de respectare strictă a protocoalelor terapeutice reglementate la nivel naţional şi acceptate de către autorităţile medicale de specialitate precum şi a normelor de securitate biologică necesară atât pentru pacienţi cât şi pentru personalul medical.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, din cele 608 de persoane infectate cu COVID-19 în judeţul Mureş, 336 persoane s-au vindecat, 51 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul COVID-19, iar 57 de persoane diagnosticate cu infecţie cu coronavirus au decedat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani