Mureș: Problema numărului insuficient de buletine de vot ar putea fi generată de neconcordanțele dintre datele BEJ și AEP

Mureș: Problema numărului insuficient de buletine de vot ar putea fi generată de neconcordanțele dintre datele BEJ și AEP

Prefectura Mureș a tipărit buletinele de vot în funcție de Registrul Național al Alegătorilor, în care figurează 426.650 de alegători cu drept de vot și nu după datele furnizate de Biroului Electoral de Circumscripție Județeană 28 Mureș, unde figurau 483.744, iar din acest motiv ar fi apărut diferențe în minus, susțin surse din cadrul instituției.

Surse din Prefectura Mureș au declarat duminică, pentru AGERPRES, că în funcție de cei 426.650 de alegători care figurează în registrul Autorității Electorale Permanente au fost tipărite 1.407.945 buletine de vot, care ar acoperi necesarul de buletine de vot plus rezerva de 10% prevăzută de lege și că tipărirea unui supliment de peste 40.000 de buletine de vot chiar în preziua alegerilor nu s-ar fi justificat.

În prezent suplimentul de buletine de vot care a fost tipărit sâmbătă, în județul Alba, și care nu a putut fi distribuit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, secțiilor de votare se află sub pază militarizată într-o instituție publică din Târgu Mureș.

Pe de altă parte, autoritățile din Târgu Mureș susțin că indiferent după care statistici au fost tipărite buletinele de vot, numărul lor a fost oricum insuficient, fiind distribuite 98% din necesarul prevăzut de lege.

Instituția Prefectului — Județul Mureș a anunțat duminică dimineața, după deschiderea urnelor, că nu poate oferi o poziție oficială în acest caz, ca urmare a unor dispoziții ale Ministerului Afacerilor Interne, referitoare la comunicare.

Precizăm că, sâmbătă seara, Partidul Național Liberal a solicitat demisia prefectului de Mureș, Lucian Goga, după ce Instituția Prefectului a distribuit secțiilor de votare mai puține buletine de vot decât numărul stabilit prin lege, reclamând disfuncționalități și reținerea nejustificată a președinților secțiilor de votare până la preluarea suplimentului de buletine de vot.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, inspector principal Andreea Pop, a declarat pentru AGERPRES că într-adevăr persoanele din structurile însărcinate cu paza secțiilor de votare 'au procedat la preluarea pazei secțiilor de votare în momentul în care au fost toate buletinele de vot preluate'.

BEJ Mureș a precizat că duminică la ora 7.00 toate cele 586 de secții de votare din județul Mureș au fost deschise fără probleme.

Pentru cele 102 primării din județul Mureș, la alegerile locale de duminică candidează 317 persoane. Competiția cea mai mare este în municipiul Sighișoara, unde s-au înscris în cursă 9 candidați, iar în orașul Sovata candidează o singură persoană pentru funcția de primar. Pe lângă cei 317 candidați la funcția de primar, mai există 364 de candidați la funcția de consilier județean și 6.847 la cea de consilier local.

AGERPRES/(AS, A — autor: Dorina Matiș, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Citiți mai mult:

LIVE UPDATE Alegeri Locale 2016

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA