Mureş: Traseul turistic 'Via Transilvanica' include 15 comune şi oraşe din judeţ

Mureş: Traseul turistic 'Via Transilvanica' include 15 comune şi oraşe din judeţ

Consiliul Judeţean (CJ) Mureş va include traseul turistic "Via Transilvanica" în Planul de Dezvoltare a Judeţului, după ce a acceptat solicitarea Asociaţiei Tăşuleasa Social de a fi partener în realizarea proiectului, care va însuma în final circa 1.000 de kilometri, dintre care 150 de kilometri în 15 comune şi oraşe mureşene.

"Asociaţia Tăşuleasa Social a invitat Judeţul Mureş de a fi partener în realizarea proiectului 'Via Transilvanica', proiect care urmăreşte amenajarea unui drum turistic şi pelerinaj, unic în România. 'Via Transilvanica' va promova natura, istoria şi multiculturalitatea zonelor aparţinând celor 10 judeţe pe care le străbate (Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava), va avea aproximativ 1.000 kilometri şi va lega Transilvania de Dunăre în zona Drobeta Turnu Severin şi cu Bucovina, respectiv Mănăstirea Putna (...) În judeţul Mureş, traseul va parcurge 15 unităţi administrative-teritoriale pe o distanţă de 150,6 kilometri. Consiliul Judeţean Mureş va promova şi va contribui la sustenabilitatea pe termen lung a acestuia prin includerea în Planul de Dezvoltare a Judeţului", a informat CJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Până acum au fost realizaţi 400 de kilometri din acest traseu, urmând ca în perioada următoare să mai fie daţi în folosinţă alţi 240 de kilometri în judeţele Mureş şi Harghita.

"Traseul pe care îl vom amenaja are 950 de km, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin, iar din experienţa noastră de drumeţi, acesta se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parţial în câteva zile, după puterea şi dorinţa călătorului. Infrastructura 'Via Transilvanica' va furniza date despre posibilităţi de cazare şi masă, dar şi informaţii istorice şi culturale ale diferitelor zone geografice. Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. Vom căuta să prezentăm cele mai corecte informaţii despre gradul de dificultate al traseului", arată Asociaţia Tăşuleasa Social pe site-ul propriu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina