Nancy Pelosi este din nou preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA

Nancy Pelosi este din nou preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA

Nancy Pelosi este din nou preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA. Ea a fost aleasă joi cu 220 de voturi din 435 de noua majoritate democrată din Cameră, pentru un mandat care se va încheia în 2020, transmit Reuters şi DPA.

Pelosi, acum în vârstă de 78 de ani, a mai condus Camera Reprezentanţilor din 2007 până în 2011. Ea a fost prima femeie care a deţinut funcţia respectivă în Statele Unite. Ulterior, Partidul Democrat a pierdut majoritatea în camera inferioară a Congresului american, apoi a redobândit-o în urma alegerilor legislative parţiale de anul trecut, la jumătatea mandatului prezidenţial al lui Donald Trump. Partidul Republican şi-a menţinut însă majoritatea în Senat.

În Partidul Democrat a existat şi un curent de opinie pentru înlocuirea conducerii, însă în cele din urmă au avut câştig de cauză susţinătorii lui Nancy Pelosi.

Încă din prima zi de activitate a noului Congres, democraţii au început demersurile pentru adoptarea unor legi referitoare la buget care să permită încetarea blocajului administraţiei, fără a ceda presiunilor preşedintelui Trump pentru alocarea a cinci miliarde de dolari în vederea construirii unui zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…