NASA IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Racheta Antares este pregătită pentru lansare

NASA IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Racheta Antares este pregătită pentru lansare

În această fotografie, realizată la 14 octombrie, racheta portantă Antares, aparținând companiei Orbital ATK, este ridicată în poziție verticală pentru lansarea capsulei de aprovizionare Cygnus, la NASA's Wallops Flight Facility din Virginia.

Compania Orbital ATK a încheiat cu NASA un contract de aprovizionare a Stației Spațiale Internaționale. Capsula Cygnus va transporta peste 2,3 tone de echipamente științifice și provizii pentru echipajul avanpostului spațial.

NASA a decis să amâne lansarea acestei misiuni de aprovizionare ce ar fi trebuit să aibă loc joi (13 octombrie), de teamă că furtuna tropicală Nicole formată în Oceanul Atlantic ar putea lovi o parte importantă a infrastructurii organizației din Bermude. Deși lansarea urma să aibă loc din statul american Virginia, în Bermude se află o stație de monitorizare care oferă un sprijin crucial pentru misiune, conform NASA, care a amânat lansarea pentru duminică seară. Ulterior a fost luată decizia amânării cu încă 24 de ore a lansării din cauza unor probleme tehnice.

Capabilă să transporte pe orbită o încărcătură de 5 tone, Antares este cea mai puternică rachetă operată de compania Orbital ATK.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat