NASA IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Racheta Antares este pregătită pentru lansare

NASA IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Racheta Antares este pregătită pentru lansare

În această fotografie, realizată la 14 octombrie, racheta portantă Antares, aparținând companiei Orbital ATK, este ridicată în poziție verticală pentru lansarea capsulei de aprovizionare Cygnus, la NASA's Wallops Flight Facility din Virginia.

Compania Orbital ATK a încheiat cu NASA un contract de aprovizionare a Stației Spațiale Internaționale. Capsula Cygnus va transporta peste 2,3 tone de echipamente științifice și provizii pentru echipajul avanpostului spațial.

NASA a decis să amâne lansarea acestei misiuni de aprovizionare ce ar fi trebuit să aibă loc joi (13 octombrie), de teamă că furtuna tropicală Nicole formată în Oceanul Atlantic ar putea lovi o parte importantă a infrastructurii organizației din Bermude. Deși lansarea urma să aibă loc din statul american Virginia, în Bermude se află o stație de monitorizare care oferă un sprijin crucial pentru misiune, conform NASA, care a amânat lansarea pentru duminică seară. Ulterior a fost luată decizia amânării cu încă 24 de ore a lansării din cauza unor probleme tehnice.

Capabilă să transporte pe orbită o încărcătură de 5 tone, Antares este cea mai puternică rachetă operată de compania Orbital ATK.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”