NASA/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Ultimul răsărit văzut din spațiu de astronautul american Scott Kelly

NASA/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Ultimul răsărit văzut din spațiu de astronautul american Scott Kelly

Astronautul Scott Kelly a publicat pe conturile sale de socializare o serie de fotografii ale răsăriturilor de Soare văzute de pe Stația Spațială Internațională (ISS), chiar înainte de a reveni pe Pământ la bordul unei capsule Soyuz TMA-18M, la capătul unei misiuni de aproape 1 an pe orbită, conform NASA.

Fotografii: (c) www.facebook.com/NASA Astronaut Scott Kelly

Aceasta este prima fotografie pe care a postat-o astronautul american și reprezintă ultimul răsărit de Soare pe care l-a surprins din spațiu, de la bordul ISS, chiar înainte de a reveni pe Pământ.

Scott Kelly și cosmonautul Mikhail Kornienko și-au început misiunea de 1 an în spațiu la 27 martie 2015. Kelly a doborât recordul de timp petrecut în spațiul extraterestru pentru un astronaut american, într-o singură misiune, încă din data de 16 octombrie. În întreaga sa carieră el și-a petrecut 520 de zile pe orbită, în patru misiuni diferite.

În cele 340 de zile ale ultimei sale misiuni, Kelly a fost implicat în numeroase experimente menite să studieze modul în care corpul uman reacționează la perioade extinse de expunere la condiții de microgravitație. Printre altele, după 340 de zile de absență a gravitației, Scott Kelly este mai înalt cu 5 centimetri.

Informațiile obținute în cursul acestei misiuni sunt de maximă importanță pentru o viitoare expediție cu echipaj uman lansată de NASA spre Marte, misiune ce va dura cel puțin 500 de zile.

AGERPRES/(AS — autor: Codruț Bălu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Orban a primit ce-a meritat!

4 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

5 Așa o fi?